Nadja provsmakar

Findus finaste lättpanerade fiskfilé

För ett bra tag sedan så fick vi Findus senaste nyhet i frysdisken, nämligen deras finaste lättpanerade fiskfilé som är smaksatt med havsalt och peppar. De har legat i frysen ett tag men i veckan som var fick filéerna bli vår middag.

 Filéerna, två i varje förpackning, är av pangasiusmal från odlingar i Vietnamn. Filéerna har en tunn panering med lågt fettinnehåll, 8 gram fett per 100 gram fisk med panering enligt Findus. För er som räknar propoints så har jag räknat ut att hela förpackningen kostar 13 propoints och en filé 7 propoints. Om man tillagar dem i ugn så behöver man inte lägga till något extra matfett vid tillagning.

Vad tyckte vi här hemma om fisken då? Både maken och dottern tyckte den var god och jag tyckte den var helt okej men inget mera. Smakerna havsalt och peppar ville inte riktigt infinna sig på min bit. När jag droppade över lite citronsaft blev det klart mycket godare. Jag tror att om de hade valt en annan vit fisk istället för pangasiusmalen så hade det klart varit mycket bättre. Som slutbetyg får fisken 3 av 5.

bloglovin

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

  • Sara

    2011/01/23

    SV: Ja visst är det! Ska precis sätta igång med att göra en pizza som jag tänkte ha den till ikväll =)

  • Jessica

    2011/01/25

    Den ser väldigt god ut i alla fall!

Kommentera