Fisk i gräddig purjolöksås

Att tillaga fisk brukar gå väldigt fort, därför rekommenderar jag att börja skala och koka potatisen först. Här får du lite av en ”allt-i-ett” panna då du lägger ner fisken i gräddstuvningen. Om du inte gillar purjolök så går det bra att byta ut den mot någon annan grönsak, exempelvis vitkål eller morötter som också är gott att stuva.

Hoki med gräddig purjolökssås-vvtillsammans-propoints-viktväktarna-

Till 4 portioner behöver man:

600 g valfri vit fisk, salt och citronpeppar efter smak, 1 tsk rapsolja till stekning

Purjolökssås: 1 stor purjolök, 1 tsk rapsolja, 2 1/2 dl matlagningsgrädde 15 %, salt, peppar, ev 1-2 msk pressad citronsaft

Gör så här:

Ansa och skölj purjolöken. Skär den grovt. Fräs den i lite rapsolja snabbt utan att den tar färg. Tillsätt grädde. Låt blandningen puttra på svag värme i några minuter. Krydda med salt, peppar och eventuellt lite citronsaft. Skär fisken i så att det blir 4 bitar. Hetta upp en stekpanna med lite rapsolja. Stek fisken gyllenbrun 2-4 minuter per sida beroende på tjocklek. Salta och peppra.Hoki med gräddig purjolökssås-vvtillsammans-propoints-viktväktarna-Lägg fisken i pannan med den gräddstuvade purjolöken så att den får puttra med i några minuter. Servera fisken med kokt potatis och citron att pressa över fisken med. Smaklig måltid!

Viktväktarna

Smartpoints: 7 smartpoints/portion. Lägg till points för potatis eller liknande

Propoints: 6 propoints/portion. Lägg till propoints för potatis eller liknande.

 

One thought on “Fisk i gräddig purjolöksås

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *