Fisk i gräddig purjolöksås
Att tillaga fisk brukar gå väldigt fort, därför rekommenderar jag att börja skala och koka potatisen först. Här får du lite av en ”allt-i-ett” panna då du lägger ner fisken i gräddstuvningen. Om du inte gillar purjolök så går det bra att byta ut den mot någon annan grönsak, exempelvis vitkål eller morötter som också är gott att stuva.
Till 4 portioner behöver man:
600 g valfri vit fisk, salt och citronpeppar efter smak, 1 tsk rapsolja till stekning
Purjolökssås: 1 stor purjolök, 1 tsk rapsolja, 2 1/2 dl matlagningsgrädde 15 %, salt, peppar, ev 1-2 msk pressad citronsaft
Gör så här:
Ansa och skölj purjolöken. Skär den grovt. Fräs den i lite rapsolja snabbt utan att den tar färg. Tillsätt grädde. Låt blandningen puttra på svag värme i några minuter. Krydda med salt, peppar och eventuellt lite citronsaft. Skär fisken i så att det blir 4 bitar. Hetta upp en stekpanna med lite rapsolja. Stek fisken gyllenbrun 2-4 minuter per sida beroende på tjocklek. Salta och peppra.
Lägg fisken i pannan med den gräddstuvade purjolöken så att den får puttra med i några minuter. Servera fisken med kokt potatis och citron att pressa över fisken med. Smaklig måltid!
Viktväktarna
- WW Flex: 6 smartpoints per portion enligt receptet ovan. Vid 10 % matlagsninggrädde så blir det 4 smartpoints per portion. Lägg till points för potatis.
- Smartpoints: 7 smartpoints/portion. Lägg till points för potatis eller liknande
- Propoints: 6 propoints/portion. Lägg till propoints för potatis eller liknande.
4 Comments
Nadja
Hej Renate
Välkommen! Jag hoppas att du kommer hitta många goda recept 🙂
Kram Nadja
Renate Krmnicek
Ska bli spännande att följa din sida o testa dina recept
Ingrid Sommarmo-Dufwa
Detta ska jag absolut prova!
En salut för dina fina recept Zeinab!
Fröken M
Det låter både enkelt och gott ! Här hemma är fisk en favorit 🙂