Fisk, WW Flex

Fisk med mandel- och osttäcke

Här kommer ett nytt fiskrecept! Det var flera månader sedan sist. Jag har försökt testa mig fram och göra en god fisk med mandeltäcke och resultatet blev detta. Det bästa är att använda sig av torrt skivat bröd så går det lättare att smula den till mandeltäcket. Osten går bra att utesluta om man vill det.

Till 4 portioner behöver du detta:

600 g valfri vit fisk, 6 skivor torrt vitt formbröd, 50 g riven ost 17 %, 4 äggulor, salt, peppar, ca 50 g mandelspån, lite vitlökssalt (kan uteslutas)

Gör så här:

Halvtina fisken om den är fryst. Skär den i 4 portionsbitar. Lägg skivorna i en ugnssäker smord form. Salta och peppra fisken lite lätt. Skär kanterna av brödet och smula sönder det i en skål. Tillsätt riven ost, äggulor, ev lite mer salt och vitlökssalt. Blanda ihop till en smet. Om du har en mixer så går det bra att använda den, smeten mer finfördelad då.

Fördela massan jämt över fiskbitarna. Strö sedan över flagad mandel. Stek fisken mitt i ugnen (225 grader) i cirka 20-25 minuter. När fisken är vit och fast, då är den klar. Servera fisken med hemlagat potatismos och goda spröda gröna ärter.

Viktväktarna

  • WW Flex: 6 smartpoints per portion enligt receptet ovan. Lägg till points för potatis men gröna ärter har nu nollpointsvärde.
  • Smartpoints: 9 smartpoints/portin enligt receptet. Lägg till points för potatis och gröna ärter om du serverar med det.
  • Propoints: 10 pp/portion enligt receptet. Lägg till points för potatis och gröna ärter om du serverar med det.

Print Friendly, PDF & Email

7 Comments

  • Linda

    2012/10/10

    det där hade allt sambon gillat

  • Sahahill

    2012/10/10

    Ser så himla gott och proffsigt ut Nadja! Måste prova! 🙂

  • Nadja

    2012/10/10

    Tack så mycket 😀

  • Tony

    2012/10/12

    Testade det här igår och det blev riktigt gott, helt klart ett recept jag kommer att spara. Tack!

  • Nadja

    2012/10/12

    Tony! Det var roligt att höra, tack för din feedback. / Nadja

  • Pingback: Veckans middag nr: 121 | Nadjaskitchen.se

  • Pingback: Veckans middag nr: 131 | Nadjaskitchen.se

Kommentera