Fläskbogsbitar med ris och stekt lök

Ibland så är det enklaste faktiskt det godaste! Jag hade en bit fläskbog som jag inte hade något lust att stoppa i ugnen så jag skar den i lagom stora bitar och lät det fräsa en bra stund i pannan, den vätskade av sig något enormt. Förstår inte vart allt vatten kom ifrån då den var köpt färsk. Men vilket som för köttet blev väldigt mjukt och mört och var kanongott tillsammans med lite ris och stekt lök.

Jag kryddade bitarna med rätt så mycket grillkrydda och stekte bort vätskan och fortsatte tills den fick fin färg och kändes mjuk och inte senig. Om bitarna inte känns mjuka så häll i lite vatten och låt det stå och puttra lite till.

Till detta så serverade jag kokt jasminris och lite stekt lök. Löken strimlade jag och stekte i en fetsnål stekpanna med lite matolja och saltade den. När löken börjar mjukna så hällde jag i lite kinesisk soja. Blanda och smaka av löken. Krydda eventuellt lite till. Häll upp bitarna på en tallrik tillsammans med riset som du toppar med den stekta löken. Tag några tag med pepparkvarnen som en liten finish. Sedan är det bara att njuta av måltiden tillsammans med en god sallad vid sidan om.

bloglovin

Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Fläskbogsbitar med ris och stekt lök

  1. Det där att köttet vätskar sig har jag också upplevt flera ggr.
    Tyvärr är det ju så att våra köttproducenter sprutar in vatten i köttet för att det ska väga mer och dom ska tjäna mer pengar….
    Jag köpte ofta kött på AGs Favör förr, sen bytte dom till City Gross och trots att allt skulle vara samma så blev köttet sååå mkt sämre!!
    Alltid fullt med vatten i pannan om jag så skulle göra köttbullar eller steka en köttbit.
    Jag sa faktiskt ifrån.
    Nu köper jag där ibland och tycker nog att det har blivit bättre.

    Är så svårt tat få tag i bra kött tycker jag!

  2. Jo tack nu mår jag bättre, har varit och jobbat idag och det gick riktigt bra..
    Visst blir man besviken på köttproducenterna när dom sprutar in vatten i köttet, känner sig lurad.
    Såg ut som det blev gott.
    Ha en trevlig kväll

  3. Hej.
    Jag måste bara säga att jag älskar din blogg. Finner alltid nått som passar här. Har provat många av dina rätter och bröd och älskar dem.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *