Frisk Coleslaw

Här kommer det tredje receptet från helgens grillning – En Coleslaw som är fräsch och frisk i smaken. Jag har valt att ha i lite citronmajonnäs istället för vanlig, så coleslawen får en svag behaglig touch av frisk citron. Mycket gott till grillat kan jag säga.

DSC04619Du behöver:

ca 450 g vitkål, 1 morot, 1/4 gul lök, 2 dl turkisk/matlagnings yoghurt (10 %), 1/2 dl citronmajonnäs, 1/2 tsk salt,  grovmalen peppar efter smak

DSC04613Börja med att hyvla vitkålen tunt med en osthyvel. Skala och grovriv moroten på ett rivjärn. Skär löken i tunna, tunna skivor. Blanda ihop grönsakerna med varandra. Blanda i en skål, yoghurten med majonnäsen och kryddorna. Blanda sedan i grönsakerna. Låt stå kallt en stund innan servering.

DSC04615Mycket gott till nygrillat eller till pizza.

Viktväktarna

Smartpoints: Totalt är det 24 smartpoints och vid 4 portioner så blir en portion 6 sp. Om du byter ut till 3,5 % yoghurt så blir det 5 sp per portion

Propoints: Totalt är det 18 propoints och vid 4 portioner så blir en portion 4 pp

6 thoughts on “Frisk Coleslaw

  1. Låter gott med citronmajonnäs i, det ska jag ta och testa.

    Hoppas du får en lika solig och varm dag som det verkar bli här.

  2. Ja, resan var verkligen bra. Kul att besöka ett land med rik matkultur. De där pralinerna äter jag (och sambon) med andakt… Skulle ha köpt fler för de är ruskigt goda!

  3. Ja! Vad det är gott med coleslaw till grillat!!
    Jag brukar också göra samma som du ,fast jag tar ”vanlig” majo och pressar i färsk citron.
    Blir himla friskt och gott!!

    Ska premiärgrilla till helgen hade jag tänkt,sägs att det kan bli upp mot 25 grader på Lördag….!:D

    Ha det så bra!/Åsa.

  4. Jag brukar alltid riva vitkålen på rivjärn, men dethär knepet med osthyvel verkar ju vara mycket bättre. ÄLSKAR coleslaw och har det ofta och gärna till grillat och till rödbetor:-)

  5. Mums vad gott med grillat ! Och ack så gott med Coleslaw till. Hoppas vi får grillat här hemma snarast ! =p

    Jag äter gärna ugnsrostade grönsaker till, mums. Och Tzatsiki. När vi åt Pastagratäng på Sjukhusets restaurang, hade dom gjort en dressing på matyoghurt (Vet inte vilken sort) sen hade kocken blandat i kanel, valnötter och äpple. Kan tänka mig att även det vore en hit till grillat ! 🙂

    Det låter väldigt gott, tack för tipset, man kanske ska ta och prova det.
    Hälsningar Nadja

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *