Nadja provsmakar

Fun Light Summer Taste – kiwi och grönt te

 

Efter den hårda vintern vill Fun Light ge oss en liten försmak av sommaren och erbjuder oss en ny sommarsmak med kiwi och grönt te. Då Fun Light är en kalori- och sockerfri produkt innehåller den ingen fruktjuice utan de använder sig mycket av växtriket istället. Färgen på denna frukt kommer till exempel från safflor, en tistelväxt som använts för färgsättning av mat sedan antiken. Samtliga drycker i Fun Light serien innehåller idag endast naturliga aromer och färgämnen. Mina barn har testat denna saft och fann den mycket, mycket god och uppfriskande, en ny favorit nästan. Själv dricker jag inte saft då jag upplever sånt väldigt sött, men provsmakade en klunk och fann den helt okej och somrig precis som Fun Light utlovar. Denna smak finns i butikerna från februari månad och bara i en begränsad upplaga.

Med i paketet fick jag även en glassform i silikon som jag testade. Jag fyllde den med denna saft och frös in. Isglassen blev alldeles för söt för mig men jag blev väldigt förtjust i silikonformen. Isglassen kunde lätt tryckas upp utan större problem. Locket som medföljer gör så att saften inte spills ut och/eller att du kan äta så mycket som du vill och sedan lägga tillbaka i frysen utan att den får frostskador. Jag har kikat lite på nätet och fann dessa glassformar i webbutiken ninasmat.se, perfekta för er som har mindre barn och kan göra isglassar hela sommaren om och om igen.  Betyg på saften blir 4/5 och för formen 5/5.

Foto av saftflaskan: Procodia

Print Friendly, PDF & Email

One Comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.