Fylld bakpotatis med kasslertärningar

Ytterligare ett Viktväktarrecept har provlagats här hemma och det var inte alls så illa. Den som har bråttom kan mikra bakpotatisen mjuk men själv föredrar jag att baka den i ugnen, tycker att den får mer smak på så sätt. Enligt originalreceptet så var fyllningen smaksatt med persilja och fetaost men jag kände för något annat och därav receptet nedan. Glöm inte att servera en god sallad till detta.

Till en person behövs det:

1 bakpotatis, 75 g kassler, 1 msk majs, 1/2 dl creme fraiche lätt, 1-2 msk taco salsa hot, en liten bit röd snackpaprika, 1 liten bit purjolök, salt och peppar efter smak

Gör så här.

Baka potatisen mjuk i ugnen eller i mikron. Tag ut och halvera den. Gröp ur potatisen men lämna en ”vägg”  runtom. Blanda den urgröpta potatisen med tärnad kassler, creme fraiche, salsasås, majs, hackad snackpaprika och strimlad purjolök. Lägg tillbaka blandningen i potatishalvorna och gratinera i 225 graders ugnsvärme i cirka 10 minuter eller tills den börjar få färg. Servera med sallad.

Viktväktarna

Smartpoints: så blir det 10 smartpoints enligt receptet ovan.

Propoints:  så blir det 8 propoints enligt receptet ovan.

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Fylld bakpotatis med kasslertärningar

  1. Jag har aldrig provat i micron, tycker det är lätt att göra i ugnen. Skjuts in och så får man göra annat ett tag! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *