Kyckling/Fågel,  WW Flex Smartpoints,  WW SmartPoints

Fyllda pitabröd med kycklingkebab

 

Ibland så blir man sugen på snabbmat (kebab till exempel) och här kommer ett recept som är mycket magrare än den man köper ute. Jag har testat Kronfågelns kycklingkebab och finner att den helt okej. Här har jag fyllt ett pitabröd med kycklingkebab, isbergssallad, tomat, majs, gurka och salladslök. Till det så har jag gjort en yoghurtsås med pressad vitlök i. Välj Larsas 0% grekiska yoghurt eller mild naturell 0,5% lättyoghurt och då behöver du inte räkna det som Viktväktare. En riktig Kebab med pitabröd ligger runt 28-30 smartpoints, denna ger 7 smartpoints per pitabröd och är lika god för det. Och vill man ha lite röd Kebabsås så är mitt tips att välja Felix Milda Kebabsås, den är 1 smartpoints per matsked. Hoppas det smakar!

pitabröd med kycklingkebab-smartpoints-vvsmartmat-viktväktarna

Till 8 fyllda pitabröd behöver du:

1 förpackning Kycklingkebab, 8 pitabröd, isbergssallad, 1 dl majs, gurka, tomat, salladslök

Yoghurtsås: 2 dl matlagningsyoghurt (välj gärna Larsas grekiskt yoghurt 0%), 2 klyftor vitlök, salt, peppar

Gör så här:

Gör yoghurtsåsen först: pressa vitlöken i yoghurten, salta och peppra efter eget tycke. Rör ihop och låt det stå och dra i kylskåp medan du förbereder de andra. Stek kycklingkebaben enligt anvisningarna på förpackningen.

pitabröd med kycklingkebab-smartpoints-vvsmartmat-viktväktarna

Hacka grönsakerna i mindre bitar så att det blir lättare att fylla pitabröden. Fyll pitabröden med grönsakerna och kebaben och sked över lite yoghurtsås. Njut!

Viktväktarna

  • WW Flex Smartpoints: 7 smartpoints per fylld pitabröd om man använder 0 % yoghurt
  • Tidigare Viktväktarprogram:
  • Smartpoints: 8 smartpoints per fylld pitabröd
Print Friendly, PDF & Email

4 Comments

  • Nadja

    Hej Gerty,
    Det är hembakade då de är så mycket goda än de torra köpta. Receptet finns här på bloggen, sök på pitabröd.

    Hälsningar Nadja

     
  • Marie Blom

    Hej Nadja!
    Detta receptet såg jättegott ut!
    Vad är det för kycklingkebab du använder?

     

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.