Gaffelkakor med havresmak

Här kommer en favorit i repris: Gaffelkakor med havresmak. De är försvinnande goda med en mild smak av havre och inte alls så söta. Jag la även med en tesked vaniljsocker denna gång och det blev bara godare.

Igår så bakades flera plåtar småkakor. Det blev både dessa samt gaffelkakor med hasselnöt och choklad, receptet på dem kommer vid ett senare tillfälle. Jag dock upptäckt att när jag bakar småkakor så får jag aldrig det antal som receptet säger, det blir alltid mindre. Det vill säga mina småkakor är inte så små *ler*. Hur är det hos er?

Detta behöver du till cirka 50 stycken (beroende på storleken)

200 gram smör, 4 msk socker, 2 dl havregryn, 1 tsk vaniljsocker, 3 dl vetemjöl

Gör så här:

Rör matfett, socker och vaniljsocker. Tillsätt havregryn och mjölet. Forma degen till runda små kulor. Lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper. Platta till dem med en gaddel. Grädda dem mitt i ugnen (200 grader) mellan 10-12 minuter, eller tills de börjar få fin färg. Låt dem svalna på galler innan du lägger dem i en tätslutande kakburk.

 bloglovin

Print Friendly, PDF & Email

8 thoughts on “Gaffelkakor med havresmak

  1. Dom såg goda ut och verkar enkla att göra. Var länge sedan jag bakade kakaor måste försöka hinna göra det någon dag.

    Anna

  2. Haha, har samma problem med antalet när jag gör småkakor, antalet stämmer aldrig. Men småkakor är ju bara så gott så det gör ju inget att dom är lite större =).

  3. Jag håller med dig. När jag bakar småkakor blir det alltid färre än det står i receptet. Jag äter en del av degen i och för sig… Är väldigt svag för det. De här kakorna såg väldigt goda ut!

  4. Men nu blev jag nostalgisk Nadja, de här kakorna var de första jag bakade själv när jag var liten och min mamma var på jobbet. (gjorde en kringlor också men det var inga bra nybörjarkakor) Tänk om jag skulle ta och baka dom där ?

  5. Evelina! Dessa är en av mina favoritkakor som jag bara älskar. Vad roligt att du gillade dem också! / Nadja

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *