Gaffelkakor med havresmak

Dessa var otroligt snabba att göra och är jättegoda, inte alls så söta utan bara smälter i munnen. Prova dem gärna…men inte fick jag cirka 50 stycken som receptet säger…jag fick cirka 30-35…gjorde väl för stora bollar.

2946781329_ecc26d46d0_m

Gaffelkakor med havresmak, cirka 50 stycken

200 g margarin eller smör, 4 msk socker, 1 1/2 dl havregryn, 3 dl vetemjöl

Gör så här:

Rör matfett och socker. Tillsätt havregrynen och mjölet. Forma degen till runda kulor. Lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper. Platta till dem med en gaffel. Grädda mitt i ugnen (200 grader) cirka 10 minuter.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Gaffelkakor med havresmak

  1. Jättekul att jag äntligen hittat receptet igen! Började baka dessa för minst 20 år sedan och tappade bort receptet i senaste flytten. Tack för att du lagt ut det. Håller med om att de är supergoda!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *