Gaffelkakor med havresmak

 

Dessa var otroligt snabba att göra och är jättegoda, inte alls så söta utan bara smälter i munnen. Prova dem gärna. Hur många kakor du får av denna sats beror helt på hur stora bollar du gör. Jag fick cirka 35 stycken och då blev kakorna som typ en ”5.a”. Kakorna går jättebra att frysa in.

Gaffelkakor med havresmak

200 g margarin 80 %

4 msk socker

1 1/2 dl havregryn

3 dl vetemjöl

Gör så här:

  1. Rör ihop matfett och socker.
  2. Tillsätt havregrynen och mjölet.
  3. Forma degen till små runda kulor/bollar.
  4. Lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper och platta till dem med en gaffel. Man kan doppa gaffeln i lite vatten så fastnar den inte på kakorna.
  5. Grädda mitt i ugnen (200 grader) cirka 10 minuter.

ViktVäktarna

  • WW Points: hela satsen har 109 points. Dela det med antalet kakor du får. Om du får 40 små kakor så blir det 3 points per kaka.

En kommentar

  • Nalena

    Jättekul att jag äntligen hittat receptet igen! Började baka dessa för minst 20 år sedan och tappade bort receptet i senaste flytten. Tack för att du lagt ut det. Håller med om att de är supergoda!

     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.