Nadja provsmakar

Goda karameller

 

 

Naturgodis från Aromia

Jag fick små provpåsar med karameller från Aromia. Vad jag uppskattade mycket var att endast naturliga arom- och färgämnen har används vid tillverkningen. Här kommer min bedömning:

Munklakrits:

Som ni vet älskar jag lakrits och dessa föll mig självklart mest i smaken. En mycket god lakritskaramell med ett mjuk och len inre kärna. Ska vara tillverkade enligt ett klassiskt recept från Apotekare Apotekare Gyllenboms örtkonfektyr. Betyg: 4/5.

Galablandning:

Dessa smakar som de klassiska karamellern bör göra med lite chokladsmak inuti. Mycket goda och de är gjorda efter ett klassiskt recept från Farmor Ediths konfektyrsortiment. Betyg: 4/5.

Dominikaner:

Jag trodde faktiskt inte att jag skulle gilla dessa karameller då de har en sötsyrlig smak. Jag gillar inte syrligt godis. Men blev förvånad över att de var goda och inte alls mycket syrliga.  Tillverkade enligt klassiskt recept från Apotekare Gyllenboms örtkonfektyr. Betyg: 4/5.

Moccabönor:

Aromia har även dessa moccabönor. Denna choklad smakar svagt kaffe och ser ut som en kaffeböna och är superfina att använda som dekoration vid tårtor och bakelser. Tyvärr så används E-medel vid tillverkningen och det drar ner betyget. Men man behöver inte äta dem utan bara ha dem som dekoration. Betyg: 3/5.

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

  • Unga Morsan

    Vad längesen jag åt karameller… Tror att karamellerna som hette dominikaner skulle falla mig i smaken. Jag gillar sura karameller, det fanns någon jättesur karamell när jag var liten – Gud vad jag älskade den! 🙂

     

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.