Kryddor, Nadja tipsar

Gott med kryddor!

Gud så trist det vore utan alla kryddor. Jag älskar kryddor av alla dess slag och kan gott säga att fast jag har en hel del så köper jag mer än gärna ändå lite mer…kan ju bara inte låta bli. Nyligen så dammade jag av några ”gamla” godingar som jag inte använt på ett tag och himmel vad gott var.

Kryddan jag speciellt tänker på i detta fall är Chipotle Chili. Jag delade några kycklingfiléer och stekte dem i panna och kryddade på med lite salt och Chipotle Chili som bidrog med en lite rökig och lite het paprikasmak. Ovanstående krydda kommer från Kryddlandet. En liten varning dock…hålen är rätt så stora på kryddburken så var försiktig när du pudrar över chilin.

bloglovin

Print Friendly, PDF & Email

One Comments

  • Karin

    2010/01/22

    Ja, kryddutbudet är enormt nu förtiden. Tänker på mammas mat…det var i huvudsak salt, vit- och kryddpeppar som användes. Förr fanns det också någonting som hette ”Fyra kryddor” som passade bra till fisk, grönsaker och gratänger. Tror inte den kryddblandningen finns i butik längre. Men den är lätt att blanda själv av 2 delar vitpeppar, 1 del kryddpeppar, 1 del kryddnejlika och 1 del muskot.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.