Korv, Viktväktarna Smartpointsrecept

Gratinerad falukorv på lökbädd

Ooh, det här är en sån där supergod måltid som piffar upp höstkvällen. Man får kanske gråta några tårar (på grund av löken) men det är den värt. Falukorven gratineras på en lökbädd med ost, bostongurka, ketchup och senap på och allt detta serveras gärna med en god hemmagjord potatismos! Receptet räcker till cirka 6 personer, hemma hos oss så innebär det att det blir 2 lunchlådor till nästa dag.

Ugnsgratinerad falukorv på lökbäddDet här behöver du till cirka 6 personer:

1 ring falukorv, 4-6 gula lökar (beroende av storlek), 7 msk bostongurka, ca 1/2 dl ketchup, ca 4 msk stark senap, 100 gram riven ost (17%)

Gör så här:

Om du vill servera hemmagjord potatismos till så börjar du med att skala och lägga den på kokning. Ta sedan fram och smörj en ugnsform, sätt ugnen på 225 grader.

Skivad lökBörja med skala och skiva löken. Lägg den i ugnsformen.

falukorv på lökbäddSkiva falukorven och lägg den på löken.

Bostongurka, ketchup, senap och ostPlocka fram Bostongurka, senap, ketchup och riven ost/ ost att riva.

Gratinerad falukorv innan gräddningLägg på bostongurka, ketchup, senap och riven ost efter eget tycke och smak. Lägg in formen för gräddning och låt den gräddas tills rätten får fin färg och osten smält.

Ostgratinerad falukorvServera den goda ostgratinerade falukorven tillsammans med hemlagad potatismos. Lägg löken på potatismoset med lite krossad svartpeppar. Smaklig måltid!

Viktväktarna

Smartpoints: 17 sp/portion med vanlig falukorv (typ Scan) men om du vill få ner smartpointsvärdet så byt till en korv med lägre fetthalt, till exempel: vid 9% fetthalt på korven så blir en portion 10 sp.

Propoints: 12 pp/portion enligt receptet ovan. Jag har räknat points på vanlig falukorv (typ Scan) men om du vill få ner propointsvärdet så byt till en korv med lägre fetthalt, till exempel: vid 18% fetthalt på korven så blir en portion 10 pp.

bloglovin

Print Friendly, PDF & Email

7 Comments

 • Kryddburken

  2009/11/05

  Hejja hejja!! Falukorvs-rejset är igång! 🙂

 • Vad gott med falukorv! Jag äter det alldeles för sällan. Det här är ju ett jättebra sätt att piffa upp den på!

 • Peter älskar ugnstekt falukorv med mos….och det gör inte jag!

  Men helt klart kommer denna varianten testas!
  ser underbart gott ut!
  Hoppas allt är bra och att du får en trevlig helg!/Åsa.

 • tina

  2009/11/07

  Tack för grattishälsning på picki. Falukorv äter jag väldigt sällan, men det här låter ovanligt gott. Trevlig helg vetja!

 • Jessica

  2009/11/08

  Men vilket recept för mig som älskar lök. Ser så himla gott ut.

  Ha en toppenkväll!

 • Fröken Dill

  2009/11/15

  Falukorv med bostongurka och senap – DET lät väldigt gott! Tycker fröken Dill

 • Hanna

  2010/01/09

  hejhej.
  lånade det här receptet häromdagen då jag skulle göra gratinerad falukorv och jag kan säga att gubben älskade det=) Du verkar duktig på att laga mat=)
  Själv kunde jag inte smaka, är vegetarian och har varit det i sju år nu men kan säga att jag själv tyckte att det såg gott ut. Du kanske skulle kunna lägga ut mera vegetariska recept om du har tid och lust=)
  /Hanna

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.