Grillad kassler med potatispytt & aromsmör

Enkel mat i sommarvärmen? Ja då passar denna rätt verkligen bra. Kassler är ett väldigt bra kött som nästan inte behöver någon alls tid för tillagning, vissa kanske inte ens tillagar kasslern men jag gillar det så att smakerna framträder lite mera. Här har jag gjort pytten själv från grunden men vill du att det ska gå ännu snabbare så tar du djupfryst tärnad potatis och steker upp den. Kryddsmöret sätter en extra liten touch på rätten och passar till all grillad mat. Servera med skivade tomater, de är som godast just nu och är jättesöta och fina.

Grillad kassler med grönsakspytt & aromsmörGrillad kassler med potatispytt och aromsmör, 4 personer:

Kött: 700 g kassler i bit

Potatispytt: 10 potatisar, 1 gul lök eller 1 purjolök, 1 paprika, 1 msk rapsolja till stekning, svartpeppar, salt

Aromsmör: 1 vitlöksklyfta, 75 g smör, 1 tsk rivet citronskal, salt, peppar

Gör så här:

Skala och ansa potatis, lök och paprika och skär dem i tärningar. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek potatisen i omgångar för snabbare resultat. Stek tills potatisen mjuknar och får fin färg.  Lägg potatisen vid sidan om medan du snabbt fräser ihop lök och paprika. Blanda den sedan ihop det med potatisen. Tag några tag med kryddkvarnen av salt och peppar. Gör gärna aromssmöret medan du steker potatisen. Aromsmöret gör du så här: Skala och pressa vitlöken och blanda den med resten av ingredienserna till smöret. Smaka av med salt och peppar. Skiva kasslern och grilla antingen ute om vädret tillåter eller på en grillpanna på båda sidorna. Servera kasslern med potatispytt och aromsmöret. Detta aromsmör passar till vilket god grillad köttbit som helst. Hoppas det smakar…

Viktväktarna

  • Smartpoints: 15 smartpoints/portion enligt receptet ovan. Minska på aromsmöret om vill ha lägre smartpointsvärde, bara den är 7 sp av de 15
  • Propoints: 13 propoints/portion enligt receptet ovan. Minska på aromsmöret om vill ha lägre propointsvärde

 

10 thoughts on “Grillad kassler med potatispytt & aromsmör

  1. Mmm, vad gott det ser ut, riktig sommarmat och pytten verkar vara en rolig variation ist för dom vanliga tillbehören. Så nu är det bara sommaren som fattas, trött på det eviga regnandet.

    Hoppas du får en bra kväll!

  2. Gott det där Nadja!Snyggt du stekt kasslern, jag håller med om att det blir godare om man steker den även om man slår en sås på.
    Ha en fin fortsättning på helgen/Karin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *