Goda små tillbehör, Grillat, Såser

Sås av grillad paprika

Just nu så fullkomligt vräker regnet ner och det här receptet är kanske inte så passande. Men jag delar med mig av den ändå för den är god till hamburgare, färsbiffar, kyckling och för att inte tala om grillat. Att grilla sin egen paprika i ugn tar inte lång tid alls men skulle du förmodligen ha ont om tid så finns det att köpa färdiggrillad paprika på burk.

 

Du behöver detta till cirka 4 portioner:

3 röda paprikor, 1/2 dl finriven parmesan (eller annan stark smaksatt ost), 50 g pinjenötter, 4 msk rapsolja, 1 msk vinäger, 1/2- 1 msk honung, 1 liten klyfta vitlök, salt, peppar

Gör så här:

Dela och kärna ur paprikorna och grilla dem runtom tills de spricker och blir svarta. Lägg i en plastpåse och låt dem svalna. Dra bort skinnet och skölj dem snabbt. Mixa eller kör i matberedare paprikan tillsammans med de övriga ingredienserna. Smaka av med salt och peppar. Förvara i kylskåp till servering.

Print Friendly, PDF & Email

8 Comments

  • Linda

    2010/07/29

    här vräker regnet ner med och det verkar tyvärr göra det imorgon med, vi som tänk grilla imorgon, ja man kanske skulle passa på att baka istället 🙂

  • Emma

    2010/07/29

    Mmm vad gott det låter! 🙂

  • Loulas Kök

    2010/07/29

    Hej!
    Ser att jag verkligen har legat på latsidan, även om det nu är det som är meningen med semester. Har helt missat 2-års jubileet och måste passa på att säga grattis! ser att jag missat mycket annat här på bloggen också, men det skall jag självklart ta igen. Jordgubbscheesecaken ser helt underbar ut. Tror du att den måste frysas?

    må så gott, kram Louise

  • Nadja

    2010/07/30

    Svar till Louise

    Om du inte fryser in den så blir den bara som vispad grädde och inget annat, men fryser du in den så blir den som härlig god glass…

  • Therese

    2010/07/30

    Måste testa, ha på känn att gubben skulle gilla denna mojja, har osten krutrök hemma så jag tror att jag prövar att blanda i den..

  • Yasemin

    2010/07/30

    Blev bjuden på en liknande sås häromdan på en grill och den var så god. Din variant ser också jättegod ut.

  • Emmy

    2010/07/31

    Åh, paprikasås är så gott till grillat eller hemmagjord kebab/gyros.

  • Helena Ljunggren

    2010/08/01

    Åh vilket perfekt tillbehör till det grillade, det måste jag absolut prova en dag!

Kommentera