Grymt goda Kanelhavrekakor

Här kommer en till favorit i repris. Dessa kakor är så grymt goda och jag lovar och svär att du kommer ta mer än bara en, för de är beroendeframkallande…

Till cirka 25 stycken kakor behöver du:

3 dl havregryn, 1 1/2 dl vetemjöl, 1 1/2 dl strösocker, 1 tsk bikarbonat, 1-2 tsk kanel, 150 g rumsvarmt smör

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt smöret och rör samman till en deg. Forma till små kulor och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Lägg dem en bit ifrån varandra då de flyter ut under gräddningen. Platta till dem något. Grädda dem mitt i ugnen 15-20 minuter, håll koll på kakorna de sista minuterna så att de inte får för mycket färg och blir brända.

Antalet beror förstås på hur stora man gör, det blir aldrig riktigt samma varje gång när man bakar småkakor. Många gånger kan man ju inte heller låta bli degen för den är ju så smarrigt god. Kakorna är som alla småkakor lätt- och snabbakade. De är även perfekta att ta med sig på picknicken eller till badstranden eller bara att ha till eftermiddagsfikat. Må så gott!

bloglovin

8 thoughts on “Grymt goda Kanelhavrekakor

  1. Åh, nej…De där skulle jag aldrig ha bakat. Kommer ju att bli fet *s* Du har så rätt, det går bara inte att bara ta en av dem. De är vanebildande goda!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *