Hallonpaj

Jag hittade lite frusna hallon och blev då sugen på en hallonpaj. Snabbt fixade jag ihop ingredienserna och jag riktigt njöt av pajen när den blev färdig. Servera gärna lite mjukrörd vaniljglass till.DSC00964

Hallonpaj, 4-6 personer

125 g smör, 3 dl vetemjöl (eller 1 dl vetemjöl + 2 dl havregryn), 1 dl socker, 3-4 dl hallon, potatismjöl (1 msk)

Gör så här:

Blanda mjöl och socker i en bunke. Dela smöret i tärningar och finfördela det i mjölblandningen till en gryning massa. Smörj en ugnsfast form och lägg i hallonen. Sockra dem lite lätt och blanda lite potatismjöl. Smula sedan över mjölblandningen och in i ugnen (200-225 grader) cirka 20 minuter.

Viktväktarna

  • Smartpoints: 87 smartpoints för pajen om man använder bara vetemjöl i smulet och 83 smartpoints om man blandar smulet med havregryn. Dela det med antalet portioner.

4 thoughts on “Hallonpaj

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *