Bär, Pajer (bak), Viktväktarna Smartpointsrecept

Hallonpaj

Jag hittade lite frusna hallon i frysen och blev då sugen på en hallonpaj. Snabbt fixade jag ihop ingredienserna och jag riktigt njöt av pajen när den blev färdig. Servera gärna lite mjukrörd vaniljglass till. Om du använder färska hallon så kan du nästan skippa potatismjölet.DSC00964

Hallonpaj, 4-6 personer

125 g smör, 3 dl vetemjöl (eller 1 dl vetemjöl + 2 dl havregryn), 1 dl socker, 3-4 dl hallon, potatismjöl (1 msk)

Gör så här:

Blanda mjöl och socker i en bunke. Dela smöret i tärningar och finfördela det i mjölblandningen till en gryning massa. Smörj en ugnsfast form och lägg i hallonen. Sockra dem lite lätt och blanda lite potatismjöl. Smula sedan över mjölblandningen och in i ugnen (200-225 grader) cirka 20 minuter.

Viktväktarna

  • Smartpoints: 87 smartpoints för pajen om man använder bara vetemjöl i smulet och 83 smartpoints om man blandar smulet med havregryn. Dela det med antalet portioner.

Print Friendly, PDF & Email

4 Comments

  • lina

    2008/10/17

    Hallonpaj är underbart!!! Piggar upp i det trista vädret också.

  • Mikaela

    2008/10/21

    Jag älskar hallonpaj

  • yvonne pira

    2009/03/20

    Jättegod Hallonpaj.

  • carolina

    2009/03/23

    mums så gtt!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.