Härliga Äppelgrottor

Jag har testat och provat att fylla våra underbara ”grottor” med äppelmos istället för hallonsylt. Resultatet blev mycket lyckat och de försvann fort här hemma. Passar perfekt nu i dessa äppeltider eller om du har äppelmos som du måste bli av med.

ÄppelgrottorTill cirka 20 stycken små grottor behöver du:

125 g rumstempererat smör, 3/4 dl strösocker, 2 dl vetemjöl, 1/2 dl marsánpulver, 1 tsk vaniljsocker, knappt 1 tsk bakpulver, knappt 1/2 dl äppelmos

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Rör smöret och sockret poröst. Blanda ihop vetemjöl, marsánpulver och bakpulver för sig, för att sedan blanda ihop det med smörsockret. På så sätt fördelas bakpulvret mycket bättre. Lägg ut cirka 20 stycken småbrödsformar på en liten plåt. Degen är rätt så kladdig. Fördela degen så gott det går i formarna och strunta i att de är ojämna, det rättar till sig sedan medan de bakas i ugnen. Gör en ganska stor fördjupning i varje och lägg i en klick äppelmos.

ÄppelgrottorGrädda mitt i ugnen cirka 15-18 minuter. Jag har märkt att min ugn verkar vara starkare när det gäller gräddning, så jag måste alltid grädda några minuter mindre än vad som brukar stå på ett recept, så håll utkik de sista minuterna så att du anpassar gräddningen efter din ugn. Hoppas de smakar….

Viktväktarna

Smartpoints: Hela satsen är 80 smartpoints och vid 20 stycken blir en ”grotta” 4 smartpoints.

Propoints: Hela satsen är 50 propoints och vid 20 stycken blir en ”grotta” 2 propoints.

6 thoughts on “Härliga Äppelgrottor

  1. Åh, det lät gott med äpplemos ist för hallon, ska nog testa och kanske plussa i lite kanel i äpplemoset.

    Ha det bra!

  2. ”Hallongrottor” är så bra eftersom de går att ändra såhär. Äppelmos har jag inte testat, men det lät verkligen gott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *