Små kakor, Viktväktarna Smartpointsrecept

Havreflarn

Om du vill ha ett recept på något lätt och snabbakat så är det Havreflarn du ska ha. Smeten gör du på 5 röda och sedan behöver den 5 minuter i ugnen och därefter är det klart. Detta recept är från bakboken ”Sju sorters kakor”. Där står det att det blir cirka 30 stycken men jag fick bara 20.

Detta behövs till cirka 20 stycken:

75 g margarin/smör, 1 dl havregryn, 1 dl vetemjöl, 1 dl socker, 2 msk mellanmjölk, 2 msk ljus sirap, 1/4 tsk bakpulver

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader (varmluft 175 g). Smält matfettet i en liten kastrull. Tillsätt de övriga ingredienserna och rör till en smidig smet. Ta en tesked och klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Tänk på att flarnen flyter ut så klicka dem glest mellan varann, typ 10-12 stycken per plåt. Grädda mitt i ugnen i cirka 5 minuter eller tills de fått fin gyllene färg. Låt flarnen svalna på plåten innan de äts annars går de sönder.

Viktväktarna:

  • Smartpoints: det blir 3 smartpoints per kaka om du får ut 20 kakor, totalt är smeten 69 smartpoints
  • Propoints: jag räknade ut att det blir 2 propoints per kaka om du får ut 20 kakor av smeten.
Print Friendly, PDF & Email

6 Comments

  • Matpolisen

    2010/09/11

    Problemet brukar ju vara att man äter 5-6 stycken åt gången, haha.

  • Mums för havreflarn!

  • Havreflarn som är så gott, var längesedan jag åt det sist, när vi var barn så gjorde mamma havreflarn och lade sedan banangrädde mellan två havreflarn, så mumsigt

  • Emma

    2012/02/09

    1 dl havreflarn? säker på att det inte ska stå havregryn?

  • Nadja

    2012/02/09

    Tack Emma, självklart ska det stå havregryn! Har ändrat nu…

  • Pingback: Veckans middag nr: 107 | Nadjaskitchen.se

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.