Havreflarn

Om du vill ha ett recept på något lätt och snabbakat så är det Havreflarn du ska ha. Smeten gör du på 5 röda och sedan behöver den 5 minuter i ugnen och därefter är det klart. Detta recept är från bakboken ”Sju sorters kakor”. Där står det att det blir cirka 30 stycken men jag fick bara 20.

Detta behövs till cirka 20 stycken:

75 g margarin/smör, 1 dl havregryn, 1 dl vetemjöl, 1 dl socker, 2 msk mellanmjölk, 2 msk ljus sirap, 1/4 tsk bakpulver

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader (varmluft 175 g). Smält matfettet i en liten kastrull. Tillsätt de övriga ingredienserna och rör till en smidig smet. Ta en tesked och klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Tänk på att flarnen flyter ut så klicka dem glest mellan varann, typ 10-12 stycken per plåt. Grädda mitt i ugnen i cirka 5 minuter eller tills de fått fin gyllene färg. Låt flarnen svalna på plåten innan de äts annars går de sönder.

Viktväktarna:

  • Smartpoints: det blir 3 smartpoints per kaka om du får ut 20 kakor, totalt är smeten 69 smartpoints
  • Propoints: jag räknade ut att det blir 2 propoints per kaka om du får ut 20 kakor av smeten.

6 thoughts on “Havreflarn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *