Små kakor,  WW Flex Smartpoints

Havrekyssar

Det var länge sedan det var något inlägg inom bak. Här kommer en klassiker som är väldigt lätta att göra. Dessa Havrekyssar påminner mycket om Syltkakor fast med mera havresmak och krispighet. Du kan använda vilken sylt du än har hemma, bara den är av den fastare sorten. Med dessa godingar passade jag även på att prova den nya sockret Stevia. Man använder det som vanligt socker, typ 1 dl socker = 1 dl stevia, men om man väger sockret så ska man dock endast använda halva mängden. Det bästa är att den har 50 % mindre kalorier än vanligt socker. Resultatet blev bra och jag är nöjd. Uträkningen i smartpoints finns längst ner för oss ViktVäktare. Dessa kakor går bra att frysa in och plocka fram när suget faller på.

Havrekyssar

Till cirka 40-50 stycken behöver du detta:

200 gram smör, 2 dl Stevia/strösocker, 5 dl havregryn, 2 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver, 1 msk vaniljsocker, ca 1 dl sylt av valfri sort

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Rör smör och socker poröst.

Havrekyssar

Blanda havregryn, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Rör ner det i smeten. Arbeta ihop till en deg.

Havrekyssar

Ta fram två bakplåtar. Placera ut mellan 40-50 stycken små bakformar. Rulla små bollar av degen och lägg dem i formarna. Gör en fördjupning i varje boll och lägg i en liten klick sylt. Grädda mitt i ugnen i cirka 12 minuter. Låt svalna en liten stund innan du börjar mumsa i dig dem =).

ViktVäktarna

  • WW Flex Smartpoints: Om man följer receptet ovan och använder Stevia så blir det totalt 130 smartpoints. Om du får mellan 40-50 kakor så blir det 3 smartpoints styck. Om du även byter ut smöret mot Bregott mellan, så kommer du ner till 100 smartpoints totalt. Om du får mellan 42-50 kakor så blir det 2 smartpoints styck. Om du använder dig av smör och riktig socker så blir det totalt 163 smartpoints för receptet, det blir 3-4 smartpoints per kaka.
Print Friendly, PDF & Email

4 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.