Havrerutor med nougat

Dessa Havrerutor är helt underbara. Jag fick provsmaka dem av en arbetskompis och har sedan gjort dem här hemma och det blev direkt en succé. Jag har även bakat och gett dom som en present och det har blivit mycket uppskattat. Prova dessa undebart goda kakor, de är riktiga små godisbitar. Ett gott råd är att göra dubbel sats på en gång…för de är försvinnande goda.

Havrerutor med nougat, cirka 24 stycken

Smet: 100 g smör eller margarin, 4 1/2 dl havregryn, 1 msk vetemjöl, 1 1/2 tsk bakpulver, 1 dl socker, 2 tsk vaniljsocker, 2 msk sirap

Garnering: 100 g mjuk nougat + ev lite riven mörk eller ljus blockchoklad

Smält matfettet i en kastrull. Blandasamman havregryn, vetemjöl, bakpulver, socker, vaniljsocker och sirap i en skål. Tilsätt matfettet och rör om. Bred ut smeten i en smord liten långpanna, 20 x 30 cm. Grädda kakan på galler, nedre ugnsfalsen i 200 grader, cirka 10 minuter. Skiva nougaten tunt, använd gärna osthyvel för lättare hantering. Lägg skicorna i ett tunt lager ovanpå den heta kakan så att nougaten smälter. Gör ev ett dekorativt mönster med en gaffel eller riv på lite blockchoklad som dekoration. Skär kakan i rutor. Låt gärna kakan stå cirka 20 minuter i kylskåpet så att nougaten hinner stelna innan kakan ska serveras. De går bra att frysa in (hållbarhet ca 3 månader).

DSC01151

Print Friendly, PDF & Email

7 thoughts on “Havrerutor med nougat

  1. Oj oj oj… de såg smaskiga ut! De får jag nog överraska sambon med, han älskar nougat! 🙂 Angående flerfrönskransarna så blev de kanongoda. Det blir ju ganska mycket bröd också. Har bara smakat de precis nybakade, så vet eh hur de blir när man tinar dem. Men jag hoppas att det också är gott!

  2. 😀 jag vet att ni kommer gilla dem skarpt…rent ut sagt…de är lite farligt goa!

    Nadja

  3. Bakat dessa idag…väntar på att de ska svalna 😛
    Bakade även schackrutorna…hahahahaha kan lova att det var första & sista gången…det ser ut som en dagisklass har gjort dem…hade lite problem när jag skulle skära dem 😉

  4. Ibland är inte det viktigaste att kakorna ser bra ut utan att de smakar gott och det vet jag med säkerhet att de gjorde! 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *