Havretosca i långpanna

Att baka i långpanna uppskattas av många – för det blir ju så många goda bitar som kan avnjutas. Här har jag provat ett recept från bakboken ”Långpannas Lov” ; Havretosca i långpanna, en lite enklare variant av den lyxiga toscan men ack inte sämre för det.

DSC01401

Havretosca i långpanna:

Smet: 150 g smör, 4 ägg, 3 dl strösocker, 4 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 1 dl mjölk

Glasyr: 150 g smör, 2 dl socker, 6 msk sirap, 3 dl havregryn

Ugn: 175 grader

Gör så här:

Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl, bakpulver, smör och mjölk. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna, grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Blanda samman alla ingredienserna till glasyren i en kastrull och värm under omrörning. Bred glasyren över den knappt färdigbakta kakan och grädda i ytterligare 10 minuter lite högre upp i ugnen.

DSC01412

Uppskurna och redo att provsmakas… får det lov och vara en bit?

PS! Halva satsen är lagom till en rund form

8 thoughts on “Havretosca i långpanna

  1. Åh, detta verkar ju supersmarrigt, och enkelt framför allt! Och japp, choklad-mango-desserten är verkligen en hit!

  2. jag gjorde den här nu den var så god skall bjuda på den igen senare den är ju enkel att göra havregryn är ju nyttigt också för magen.

  3. Hej
    det beror helt pa hur mycket glasyr du vill ha. Har ar oftast mera godast….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *