Långpannebak

Havretosca i långpanna

Att baka i långpanna uppskattas av många – för det blir ju så många goda bitar som kan avnjutas. Här har jag provat ett recept från bakboken ”Långpannas Lov” ; Havretosca i långpanna, en lite enklare variant av den lyxiga toscan men ack inte sämre för det.

DSC01401

Havretosca i långpanna:

Smet: 150 g smör, 4 ägg, 3 dl strösocker, 4 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 1 dl mjölk

Glasyr: 150 g smör, 2 dl socker, 6 msk sirap, 3 dl havregryn

Ugn: 175 grader

Gör så här:

Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl, bakpulver, smör och mjölk. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna, grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Blanda samman alla ingredienserna till glasyren i en kastrull och värm under omrörning. Bred glasyren över den knappt färdigbakta kakan och grädda i ytterligare 10 minuter lite högre upp i ugnen.

DSC01412

Uppskurna och redo att provsmakas… får det lov och vara en bit?

PS! Halva satsen är lagom till en rund form

Print Friendly, PDF & Email

8 Comments

  • Finna

    2009/01/23

    Åh, detta verkar ju supersmarrigt, och enkelt framför allt! Och japp, choklad-mango-desserten är verkligen en hit!

  • Marias Kakburk

    2009/01/23

    Tack snälla:)

    Jag tar gärna en bit!:)

  • Jessica

    2009/01/24

    Åh, vad bra med ett recept till långpannan och detta låter ju dessutom riktigt smarrigt.

    Ha en skön helg!

  • yvonne pira

    2009/03/20

    jag gjorde den här nu den var så god skall bjuda på den igen senare den är ju enkel att göra havregryn är ju nyttigt också för magen.

  • Camilla

    2012/07/29

    …om man gör halv sats till rund form, ska man halvera även glasyren…?

  • Nadja

    2012/08/01

    Hej
    det beror helt pa hur mycket glasyr du vill ha. Har ar oftast mera godast….

  • Monique

    2012/11/13

    Verkar supergott ju! Vad har du för mått på långpannan?

  • Nadja

    2012/11/13

    Hej Monique
    Långpannans mått är 30 x 40 tror jag.

    Hälsningar Nadja

Kommentera