Långpannebak

Havretosca i långpanna

Att baka i långpanna uppskattas av många – för det blir ju så många goda bitar som kan avnjutas. Här har jag provat ett recept från bakboken ”Långpannas Lov” ; Havretosca i långpanna, en lite enklare variant av den lyxiga toscan men ack inte sämre för det.

DSC01401

Havretosca i långpanna:

Smet: 150 g smör, 4 ägg, 3 dl strösocker, 4 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 1 dl mjölk

Glasyr: 150 g smör, 2 dl socker, 6 msk sirap, 3 dl havregryn

Ugn: 175 grader

Gör så här:

Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl, bakpulver, smör och mjölk. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna, grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Blanda samman alla ingredienserna till glasyren i en kastrull och värm under omrörning. Bred glasyren över den knappt färdigbakta kakan och grädda i ytterligare 10 minuter lite högre upp i ugnen.

DSC01412

Uppskurna och redo att provsmakas… får det lov och vara en bit?

PS! Halva satsen är lagom till en rund form

Print Friendly, PDF & Email

8 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.