Fisk och skaldjur,  WW Flex Smartpoints,  WW SmartPoints

Hemmagjorda fiskpinnar med gräslöksyoghurt

 

Vad detta va gott! Gör egna hemmagjorda fiskpinnar och njut av dem. Jag har valt att göra pinnar av finaste torskrygg, men naturligtvis så kan man välja vilken fisk man själv vill. Jag har dessutom ugnsbakad dem i ugn för att slippa använda matfett vid stekningen. Om man vill få ner pointsen ytterligare så kan man byta till Panko ströbröd och använda 0-0,5% yoghurt till gräslöksyoghurten.

Till 4 portioner behöver man:

Fiskpinnar: 500 gram torskrygg, 8 msk ströbröd, 1 stort ägg, salt, peppar

Gräslöksyoghurt: 2 dl turkisk yoghurt (3,5%), 2 msk majonnäs (lätt), salt, peppar, 2 msk finhackad gräslök

Gör så här:

 Börja med att röra ihop Gräslöksyoghurten. Ställ den sedan i kyl i väntan på att resten ska bli klart. Lägg eventuell potatis på kokning.

Sätt ugnen på 225 grader. Skär torskryggsfiléerna i två delar på längden. Vispa upp ägget lätt för hand med lite lite salt, spä ut det eventuellt med lite vatten. Blanda ströbröd med lite salt och peppar. Doppa fiskbitarna först i ägg och därefter i ströbrödsblandningen. Lägg den panerade fisken på en bakpappersklädd plåt och ugnsstek fisken i cirka 25-30 minuter. Vänd gärna på fisken efter halva tiden. Servera fisken med nykokt potatis, gräslöksyoghurten samt lite goda grönsaker.

Viktväktarna

  • WW Flex Smartpoints: 4 smartpoints per portion enligt receptet ovan. Om man väljer 0% yoghurt  och byter ut ströbröd mot panko ströbröd så blir det 2 smartpoints per portion. Lägg till points för potatis om den serveras till.
  • Smartpoints (tidigare Viktväktarprogram): 6 smartpoints per portion. Lägg till points för potatisen om den serveras till.
Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.