Fisk och skaldjur,  mittWW Smartpoints BLÅ,  mittWW Smartpoints GRÖN

Hemmagjorda fiskpinnar med gräslöksyoghurt

 

Vad detta va gott! Gör egna hemmagjorda fiskpinnar och njut av dem. Jag har valt att göra pinnar av finaste torskrygg, men naturligtvis så kan man välja vilken fisk man själv vill. Jag har dessutom ugnsbakad dem i ugn för att slippa använda matfett vid stekningen. Om man vill få ner pointsen ytterligare så kan man byta till Panko ströbröd och använda 0-0,5% yoghurt till gräslöksyoghurten.

Till 4 portioner behöver man:

Fiskpinnar:

500 gram torskrygg

8 msk ströbröd

1 stort ägg

salt

peppar

Gräslöksyoghurt:

2 dl turkisk eller grekisk yoghurt (max 3,5%)

2 msk majonnäs (lätt)

salt

peppar

2 msk finhackad gräslök

Gör så här:

  1.  Börja med att blanda ihop alla ingredienser till Gräslöksyoghurten. Ställ den sedan i kyl i väntan på att resten ska bli klart.
  2. Lägg eventuell potatis på kokning.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Skär torskryggs filéerna i två delar på längden.
  5. Vispa upp ägget lätt för hand med lite lite salt, spä ut det eventuellt med lite vatten.
  6. Blanda ströbröd med lite salt och peppar.
  7. Doppa fiskbitarna först i ägg och därefter i ströbrödsblandningen.
  8. Lägg den panerade fisken på en bakpappersklädd plåt och ugnsstek fisken i cirka 25-30 minuter. Vänd gärna på fisken efter halva tiden.
  9. Servera fisken med nykokt potatis, gräslöksyoghurten samt lite goda grönsaker.

Viktväktarna

  • mitt WW Smartpoints Blå: 4 smartpoints per portion enligt receptet ovan och 3,5% yoghurt. Om man väljer 0% yoghurt  och byter ut ströbröd mot panko ströbröd så blir det 2 smartpoints per portion. Lägg till points för potatis om den serveras till.
  • mitt WW Smartpoints Grön: 5 smartpoints per portion enligt receptet ovan med 3,5% yoghurt. Om man väljer 0 % grekisk yoghurt så blir det 4 smartpoints per portion. Lägg till points för potatisen om den serveras till.
Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.