Köttfärs

Heta Chipotle Chili Biffar

Jag har fått en ny favoritkrydda! Nämligen starka Chipotle chili. Carina från Kryddlandet var så snäll och gav mig en flaska av denna underbara krydda. Jag kan verkligen rekommendera den om du gillar lite starkare mat. Chipotle Chili smakar som en god, stark och lite rökig paprika. Det heta styrkan kan du själv bestämma över, börja med att krydda smått och lägg till mer om så önskas. Jag piffade upp lite vanliga färsbiffar med denna krydda och det gjorde susen här hemma. Jag kan säga redan nu att denna krydda kommer användas flitigt i sommar vid grillningstider…mums kan inte vänta tills dess…

Chipotle chili biffar

Inte världens bästa bild, men supergott är det

Detta behöver du till 4-5 personer:

500-600 g nötfärs, 2 1/2 tsk salt, 2 tsk Chipotle chili pulver (mer om du vill ha starkare), 1 tsk paprikapulver, 1 pressad vitlöksklyfta, 1 dl mjölk

Blanda ihop alla ingredienser och forma färsen till biffar. Stek dem i lite matolja så att biffarna får fin färg. Servera biffarna med basmati ris eller pressad kokt potatis och sallad. Strö på ev. lite extra chipotle chili över biffarna för att få det där lilla extra hettan.

Print Friendly, PDF & Email

6 Comments

 • Leila bakar...

  2009/03/27

  åh kul att du gillar bloggen, jag har varit inne på din blogg flera gånger. Inspirerande! ha det!

 • Jessica

  2009/03/27

  Låter som en riktig toppenkrydda, kan tänka mig att den skulle vara toppen i olika grillmarinader.

 • Sandra

  2009/03/27

  Mmm det lät jättegott, skulle nog passa perfekt till middag & sen servera det jag bakat idag, ljuvliga sega & saftiga, kola & vaniljcupcakes med chokladfrosting : )

  Ha en härlig fredag!

 • Unga Morsan

  2009/03/28

  Vad gott det låter! Det kanske man ska testa nästa gång vi grillar 🙂

 • Kalasgott

  2009/03/28

  Gott! Älskar när det är lite spicy! 🙂

 • KarinW

  2009/03/28

  Det där var biffar i min smak det Nadja! Har en rökt paprika krydda som jag inte använt så mycket kanske jag ska testa den + chiliflakes!
  Ha det fint /KarinW

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.