Hoki i gräddig purjolökssås

Nu var det dags för fisk igen. Fisk är verkligen ett bra alternativ som vardagsmat för det går fort att tillaga. Vare sig du kokar, steker eller tillagar den i ugnen så är den klar innan en halvtimme har gått. Det är förutsatt att fisken inte är fryst förstås. Hoki är en fisk som vi här hemma gillar mycket. Det är en fin vit fast fisk som påminner om torsken lite granna, men i vårt tycke godare. Du hittar den lätt i frysdisken om inget annat. Men självklart kan man använda vilken vit fisk man själv föredrar till denna rätt.

Detta behöver du till 4 personer:

600 g hokifilé (eller annan vit fisk), salt och citronpeppar efter smak, 1 tsk rapsolja till stekning

Purjolökssås: 1 stor purjolök, 1 tsk rapsolja, 2 1/2 dl matlagningsgrädde 15 %, salt, peppar, ev 1-2 msk pressad citronssaft

Gör så här:

Ansa och skölj purjolöken. Skär den grovt. Fräs den i lite rapsolja snabbt utan att den tar färg. Tillsätt grädde. Låt blandningen puttra på svag värme i några minuter. Krydda med salt, peppar och eventuellt lite citronsaft. Skär fisken i så att det blir 4 bitar. Hetta upp en stekpanna med lite rapsolja. Stek fisken gyllenbrun 2-4 minuter per sida beroende på tjocklek. Salta och peppra.

Lägg fisken i pannan med den gräddstuvade purjolöken så att den får puttra med i några minuter. Servera fisken med kokt potatis och citron att pressa över fisken med. Gott!

Viktväktarna

Smartpoints: 7 smartpoints per portion, men glöm inte lägga points för t.ex. potatis. Om du använder dig av 7 % matlagningsgrädde så är denna rätt bara 4 smartpoints (utan potatis)

Propoints: 6 propoints per portion, men glöm inte att lägga till points för den kokta potatisen.

instagram

Följ mig även på Instagram: Nadjaskitchen

6 thoughts on “Hoki i gräddig purjolökssås

  1. Åh vad gott det ser ut. Det här ska ätas i helgen. Purjolök är super till nästan allt.
    /Marie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *