Hoki med citron, bacon och vitvinssky

Jag har tidigare skrivit att jag ska bli bättre på fisk och här kommer redan nästa recept. Och jag säger bara: Ack vad detta var gott! Kombinationen mellan fisk, citron, bacon, timjan och en underbar sky av vitt vin går inte att beskriva. Denna måltid skulle jag lugnt kunna bjuda på när jag har gäster och veta att det blir succé. Och det bästa med det hela är att det var så enkelt och det gick fort. Och trots att skyn är gjord på smör och vin så är den inte alls fet.

Detta behöver du till 4 portioner:

Fisk: 600 g hokifilé eller annan vit fisk, 1 tsk salt, peppar efter smak, 1/2 tsk timjan, lite citronolivolja till formen, 1/2 paket bacon, rivet skal av 1/2 citron

Skysås: 1 dl vitt vin, 1/2 dl vatten, 1 msk kycklingfond, 1 tsk maizena redning, 50 g mjukt smör

Gör så här:

Krydda fisken runtom med salt, peppar och timjan. Smörj en ugnsfast form med lite citronolivolja (eller annan olja). Lägg fisken i formen och strö över strimlad/tärnad bacon och det rivna citronskalet. Baka i ugnen i 225 grader i cirka 15-20 minuter, eller tills fisken blir vit. Vispa ihop vinet, vattnet, kycklingfonden och maizenan i en liten kastrull. Värm försiktigt tills såsen sjuder. Vispa ner smöret klickvis.

Servera fisken med skysåsen, haricots verts och kokt potatis. Supergott och väldigt mättande!

Viktväktarna

Smartpoints: 9 smartpoints/portion (lägg till points för kokt potatis 4 sp).

Propoints: 8 propoints/portion (lägg till points för kokt potatis 3 pp).

bloglovin

6 thoughts on “Hoki med citron, bacon och vitvinssky

  1. Ja, vi försöker också få i oss mer fisk. Vi gjorde torskfilé i foliepaket i ugnen häromdagen, smaskens. Bacon på fisken kan jag tänka mig ger en god smak1

  2. Hej
    Har börjat läsa din blogg. Du gör ett mycket bra jobb. Du inspererar!
    Tack o ha de bra!

  3. Hej Susanne,
    Tack för din kommentar, blev glad att jag lyckats inspirera dig.
    Hälsningar Nadja

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *