Nadja tipsar

Infrysning av fina grönsaker

Jag har varit borta i varma Spaninen i en vecka och har lapat sol. Vi hade det verkligen varmt och skönt, har badat varje dag. En del av våra semesterbilder kommer jag senare lägga ut på min fotoblogg, så om du är intresserad så titta där om några dagar. Detta förklarar min frånvaro och varför bloggen inte har blivit uppdaterad. Det glädjer mig att ni ändå har valt att kika in här och jag är nu tillbaka och kommer att fortsätta blogga som vanligt igen.

dsc_1757-1

Innan vi åkte iväg så hade vi en hel del frys och kylskåpstömning. Jag hade en hel del fin paprika och purjolök som jag valde att hacka och frysa in.

dsc_1758

Purjolöken skar jag i ringar, körde i salladsslungan och in i en fryslåda. Tyvärr så hann jag inte se till att de blev styckfrysta, men det ska nog gå bra ändå.

grönsaker

Paprikan skar jag i mindre bitar och de fick sig också en tur i salladsslungan. Jag rekommenderar verkligen en salladsslunga. Överflödigt vatten försvinner och salladsbladen (eller som här andra grönsaker) blir fina och torra. Nu har jag lite paprika och purjolök infrysta som jag kan använda till grytor och annat när det tryter i kylskåpet med färska grönsaker.

Nya goda recept kommer inom kort…måste bara få landa här hemma först…må så gott! Nadja

 

bloglovin

Print Friendly, PDF & Email

6 Comments

 • Karin W

  2009/08/13

  Vad härligt för dig med solsemester! Det har ju inte varit överdrivet av den varan hos mig iaf. Småpytsar med grönsaker är perfekt att hitta igen när skåpen är tomma! Jag älskar min salladsslunga också som jag fått av min svärmor!
  Ha det fint/ kram Karin

 • Matlust

  2009/08/13

  Smart!

 • Matlust

  2009/08/13

  Svar: Jag hittade den på hemköp. Den var nice! Det finns med dumle smak också tror jag.

 • åsa - hello sugar!

  2009/08/13

  så härligt med lite semester!!

  en salladsslunga är en sån där sak som jag känt att jag behöver men jag kommer bara ihåg det när jag väl står där med alla blöta grönsaker. 🙂

 • Bra tips!
  Nu kan jag få använda min salladslunga lite till!
  har en likadan som den jag ser skymtar därbak. Tupperware eller hur?
  Min är turkos 😉

 • Nadja

  2009/08/16

  Svar till Åsa:
  Javisst är det Tupperware…

  Nadja

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.