Drycker

Iste med vattenmelon och äpple

Denna värmebölja som råder just nu gör så att man inte tillbringar så mycket tid i köket, inte ens jag faktiskt. Det ska vara så lättlagat och snabblagat som möjligt. Jag har gjort lite kycklingpaj på färdiglagad kyckling (recept kommer jag lovar)  och ikväll så ska jag göra en jordgubbstårta (min käre make fyller nämligen år). Jag har i alla fall hunnit göra lite svalkande och god iste. Iste med vattenmelon och äpple svalkar riktigt bra i sommarvärmen och det kräver inte många handtag.

Iste med vattenmelon och äpple

Iste med vattenmelon och äpple, cirka 4 personer:
 
1 liter nybryggt varmt te (gärna fruktte), 2 msk strösocker, 1 skiva vattenmelon, ev. 1 äpple, 10 isbitar
 
Gör så här:
 
Smaka av det varma teet med sockret. Låt det kallna. Skär vattenmelon i bitar och ta bort kärnor. Skär även äpplet i bitar (tänk på eventuella allergiker). Lägg frukten i en tillbringare och sila över det kalla teet. Lägg i isbitarna och servera det gärna med en skål av tärnad iskall vattenmelon.

Må så gott i sommarvärmen!

Nadja

Print Friendly, PDF & Email

6 Comments

 • ååh muuums! Låter smaskens!

 • Emilies Skafferi

  2009/07/02

  Svalkande och bra såhär i sommarvärmen!

 • Kalasgott

  2009/07/03

  Ser sjukt läskande ut!! Skall testa detta så snart jag hinner!!

 • vivvi

  2009/07/04

  Kul att du hittat min cheesecake. Jag ska i alla fall testa ditt iste.
  gottochenkelt.blogg.se

 • åsa - hello sugar!

  2009/07/05

  så läskande och gott! jag älskar te så detta ska jag testa!! 🙂

 • Therese

  2009/07/06

  Vilken fin bild, man frestas verkligen…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.