Italienska Mandelskorpor

Här kommer ett recept på fina mandelskorpor. De är otroligt lätta att göra, så varför inte prova på? Jättegoda till kvällste eller i kakfatet.

Propoints: Jag fick ut 58 bitar av receptet och räknade ut att det blev 2 propoints per bit. Hela satsen är: 108 propoints.

Italienska mandelskorpor-nadjaskitchen.se-propoints-viktväktarna-vvtillsammans

Italienska Mandelskorpor, cirka 60 stycken

200 g mandel, 3 ägg, 3 dl socker, 1 msk vaniljsocker, 1 krm salt, rivet skal av 1 citron, 1 tsk bakpulver, ca 6 1/2- 7 dl vetemjöl

Gör så här:

Skålla, skala och flisa mandeln. Rosta den lätt i en torr stekpanna. Dela äggen och lägg gulorna i en skål och vitorna i en skål. Tillsätt socker och vaniljsocker i äggulorna. Vispa samman det väl. Vispa äggvitorna och salt till hårt skum. Rör ner det i omgångar i äggulesmeten. Tillsätt rivet citronskal och rostad mandel. Rör om. Blanda samman mjölet med bakpulvret och arbeta in det i smeten. Arbeta till en smidig deg. Dela degen i 2 bitar och forma långa längder. Lägg dem på bakplåtsklädd plåt. Grädda mitt i ugnen (175 grader) cirka 35 minuter tills längderna har fått lite färg. Skär längderna genast i smala skivor och låt skorporna kallna.

3 thoughts on “Italienska Mandelskorpor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *