Små kakor, WW Flex Smartpoints, WW Propoints

Italienska Mandelskorpor

Här kommer ett recept på fina mandelskorpor. De är otroligt lätta att göra, så varför inte prova på? Jättegoda till kvällste eller i kakfatet.

Italienska mandelskorpor-nadjaskitchen.se-propoints-viktväktarna-vvtillsammans

Italienska Mandelskorpor, cirka 60 stycken

200 g mandel, 3 ägg, 3 dl socker, 1 msk vaniljsocker, 1 krm salt, rivet skal av 1 citron, 1 tsk bakpulver, ca 6 1/2- 7 dl vetemjöl

Gör så här:

Skålla, skala och flisa mandeln. Rosta den lätt i en torr stekpanna. Dela äggen och lägg gulorna i en skål och vitorna i en skål. Tillsätt socker och vaniljsocker i äggulorna. Vispa samman det väl. Vispa äggvitorna och salt till hårt skum. Rör ner det i omgångar i äggulesmeten. Tillsätt rivet citronskal och rostad mandel. Rör om. Blanda samman mjölet med bakpulvret och arbeta in det i smeten. Arbeta till en smidig deg. Dela degen i 2 bitar och forma långa längder. Lägg dem på bakplåtsklädd plåt. Grädda mitt i ugnen (175 grader) cirka 35 minuter tills längderna har fått lite färg. Skär längderna genast i smala skivor och låt skorporna kallna.

Viktväktarna

  • WW Flex Smartpoints: hela satsen har 147 smartpoints. Vid 60 bitar så blir det 2 smartpoints per bit
  • Propoints (gammalt räknesätt hos Viktväktarna): Hela satsen är: 108 propoints. Jag fick ut 58 bitar av receptet och räknade ut att det blev 2 propoints per bit.
Print Friendly, PDF & Email

3 Comments

  • kryddburken

    2008/10/04

    Så gott!!

  • Petra

    2008/10/03

    Mums, det måste jag testa!

  • lina

    2008/10/02

    Jag älskar mandelskorpor!!!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.