Jamaican Jerk Kyckling

 Här kommer receptet på Jamaican Jerk Kycklingen som vi hade igår kväll. Jag festade till det lite och serverade kycklingen med snövita riskupoler, grillade röda paprika remsor, gröna purjoringar och lite solgulmajs. Och till det en klick vitlökssås gjord på matlagningsyoghurt.

DSC01236

Detta behöver du till 4 portioner:

4 kycklingfiléer, 4 msk olivolja, citronsaft av 1/2 citron, 1 hackad vitlök, 2 msk Jamaican Jerk krydda

Jag valde att skära kycklingfilén i lite mindre bitar. Jag blandade ihop olivoljan med citronsaften, kryddan, vitlöken och blandade det med kycklingen. Kycklingen la jag i en ugnsform med aluminiumfolie på och grillade den i 225 grader tills den blev genomstekt och fin färg. Låt gärna kycklingen stå och marinera en stund innan du steker den.

 

4 thoughts on “Jamaican Jerk Kyckling

  1. Men vad mycket gott du har här hos dig!
    Den där kakan med bär och mandelmassa…mums!
    Jamaican jerk kryddan gillar jag men jag ska testa den där andra också.
    Ha det fint/karinW

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *