Nadja provsmakar, Nadja tipsar

Jamie Olivers nya produkter

I veckan fick jag en stor och tung kartong från Toja Import med Jamie Olivers nya produkter: Pastasåser, Pesto, nya kryddkvarnar, bruchettatopping samt breadcrumbs som är smaksatta brödsmulor. Alla produkter tillverkas i Italien med ingredienser av hög kvalitet. Produkterna kommer att ha svensk text på burkarna och säljs redan i välsorterade affärer.

Detta är smaksatta brödsmulor som är tänkt att man kan använda som ströbröd och panera till exempel kyckling eller fisk med. Jag var riktigt nyfiken och öppnade den som var smaksatt med chili, rosmarin och vitlök. Jag tog en nype med dessa brödsmulor och smakerna bara exploderade i munnen en efter en..chili, rosmarin, salt och till sist vitlöken. Hur gott som helst! Jag kommer nog även strö lite av detta på sommarens sallader istället för krutonger, det tror jag blir suveränt gott. Hoppas nu att de andra smakar lika bra. Att använda detta som panering på Jamie Oliver Vitlökskyckling  ska jag faktiskt prova på.

Pastasåserna finns i smakerna: tomat och basilika, tomat och chili, rödlök och rosmarin, aubergin och oliv, vitlök och oliv. Ni kommer säkert att få se en del pastarecept här framöver med några av dessa såser.

Häromdagen så blev det kvar lite ris och kyckling från middagen men tyvärr ingen sås. Då öppnade jag en pesto som var smaksatt med chili och vitlök och blandade i riset för att piffa upp den. Oj oj oj säger jag bara. Riset smakade mycket gott och jag gör absolut om det…eller blandar in peston i lite pasta. Denna pesto rekommenderas starkt, men en liten varning dock…du kommer kanske lukta lite vitlök efter att ha ätit den, men det är absolut värt det. De andra smakerna är: grön, röd med soltorkade tomater, koriander och cashew, ruccola med citron och parmesan, italienska örter, valnöt och paprika.

Jamie Oliver har även gjort tre stycken bruchettatoppings med smakerna: gröna oliver och fänkål, soltorkade tomater och svarta oliver, soltorkade tomater och rödlök.

Även tre stora och fina kryddkvarnar har kommit. De finns i smakerna svartpeppar, havssalt och hot chili peppar. Dessa kommer du att finna i butikerna under maj månad.

Ett stort tack till Tommy på Toja Import för alla dessa produkter. Och ni kära besökare ska även få en liten bit av kakan. En stor Jamie Oliver tävling kommer i början av nästa vecka, så håll utkick.

Print Friendly, PDF & Email

One Comments

  • Emma

    2010/05/01

    Gud vad många fina saker du fått 🙂

Kommentera