Jordgubbar med havre- och mandelfras

Jordgubbar med ett frasigt täcke av havre och mandelfras, hur låter det? Gott? Javisst, mycket gott. Jordgubbarna kan förstås bytas ut mot andra bär eller blandas ihop med annan frukt, allt blir gott. Nu har vi en ljuvlig tid framför oss då vi kan njuta av färska bär, så passa på.

Jordgubbar med havrefras

Till 4 portioner behöver du detta:

minst 500 g (och mer om du vill) färska jordgubbar, 1 dl färdig marsánkräm, 1 dl havregryn, 1 dl flagad mandel, 2 msk smör, 4 tsk Marple sugar, 4 tsk vaniljsocker

Gör så här:

Börja med fraset. Smält smöret, Marple sugar och vaniljsockret i en kastrull. Lägg till havre och mandeln och låt det småputtra på svag värme. Rör om ofta så att det inte bränns vid. Tag av från värmen och låt det svalna. Ansa jordgubbarna och skär dem i mindre bitar direkt i portionsskålar. Toppa jordgubbarna med marsánkrämet och fördela sedan havre-/mandelfraset. Nu är det bara att njuta!

Sockerblandningar från Toja Import

Marple Sugar är socker med lönnsirapsmak och kan användas till mycket, som t.ex toppa pannkakorna, smaksätta kakor och mycket mera. Dessa roliga sockerarter finner du vid bakhyllan i affären.

8 thoughts on “Jordgubbar med havre- och mandelfras

  1. Ser verkligen toppen gott ut.

    Maple suger har jag aldrig testat men måste verkligen testa om jag hittar det i affärerna.

    Sidan är verkligen jättefin och jag har ändrat både länkadressen och bloglovin så jag inte missar något.

    Ha en bra dag!

  2. Hej
    Tack för att du påminde mig om att jag skulle byta adress på dig.
    Nu hittar man rätt igen..
    Vad gott det såg ut…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *