Bär,  Tårtor,  WW Flex Smartpoints,  WW SmartPoints

Jordgubbscheesecake 2

Innan sommaren helt försvinner så vill jag tipsa er om denna riktigt goda frusna cheesecake. Dottern önskade den till sin födelsedag efter att ha ätit den hos en vän. Och mycket riktigt, smarrig som tusan är den och det är lätt att ta mer än en bit. Jag gjorde den kvällen innan hennes födelsedag och tog fram den ur frysen en stund innan servering för att det ska vara lättare att skära upp samt för att dekorera den med lite extra jordgubbar.

Jordgubbscheesecake-jordgubbar-viktväktarna-smartpoints-nobakecake-

Till en tårta behöver man:

Botten: 12 digistivekex, 60 gram smör

Fyllning: 5 passionsfrukter, 200 gram rumstempererad philadelphiaost naturell (Light), 2 dl strösocker, 2 tsk vaniljsocker, 3 äggulor, 3 dl vispgrädde (milda visp 20%), 2 dl mosade jordgubbar

Gör så här:

Börja med att smälta smöret till botten. Krossa/Mixa kexen och blanda ihop det med det smälta smöret. Platta ut det i en rund bakform med avtagbart botten. Ställ in det i frysen medan du gör fyllningen.

Jordgubbscheesecake-jordgubbar-viktväktarna-smartpoints-nobakecake-

Dela passionsfrukterna och gröp ur dem. Mixa dem eventuellt lätt och sila det sedan genom en sil för att få bort kärnorna. Spar den goda saften. Vispa ihop Philadephiaost, socker, vaniljsocker till en slät smet. Rör sedan ner äggulorna, en i taget. Vispa grädden i en separat bunke ganska hårt och vände ner den sedan tillsammans med saften från passionsfrukterna och jordgubbsmoset i ostsmeten. Rör om tills det går ihop.

Jordgubbscheesecake-jordgubbar-viktväktarna-smartpoints-nobakecake-

Häll smeten över botten som legat i frysen. Täck över det och frys in tårtan i minst 4 timmar innan servering.Ta fram tårtan cirka 15-20 minuter innan servering o garnera med lite extra jordgubbar. Servera gärna med extra jordgubbar och kanske även med lite kokoschips.

Viktväktarna

  • WW Flex: hela cheesecaken har 153 smartpoints, dela det med antalet bitar och så får du fram vad en bit kostar. Ex: 153 delat med 12 bitar = 13 smartpoints per bit. Om man byter ut strösockret mot Stevia så får hela cheesecaken 120 smartpoints och vid 12 bitar så kostar en bit 10 smartpoints.
  • Smartpoints: hela cheesecaken har 153 smartpoints, dela det med antalet bitar och så får du fram vad en bit kostar. Ex: 153 delat med 12 bitar = 13 smartpoints per bit. Om man byter ut strösockret mot Stevia så får hela cheesecaken 120 smartpoints och vid 12 bitar så kostar en bit 10 smartpoints.
Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.