Jordnötskaka

 

Till Mors Dag så bakade jag denna kaka ur ”Sockerkakor”, boken som jag nämnde i ett tidigare inlägg. Om du gillar jordnötter så gillar du denna kaka också. Jordnötssmöret tillsammans med philadelphia-osten gör så att kakan blir både smakrik och saftig. I boken så tipsar dom även att man kan toppa med lite sylt så att det blir som i en ”Peanut butter & Jam Sandwich”.

Jordnötskaka

Detta behöver du till en kaka:

Kaka: 75 g smör, 1 dl mjölk, 3 msk jordnötssmör, 2 ägg, 3 dl strösocker, 2 tsk vaniljsocker, 3 dl (180 g) vetemjöl, 2 tsk bakpulver, smör och ströbröd till formen

Topping: 200 g philadelphiaost, 4 msk jordnötssmör, 3 msk florsocker, 1/2 dl finhackade saltade rostade jordnötter

Gör så här:

Smält smöret på låg värme på spisen. Häll sedan i mjölken och jordnötssmöret. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp. Blanda försiktigt i mjölkblandningen. Sikta därefter i resterande ingredienser och blanda om. Smörj och bröa en form som rymmer minst 1 1/2 liter. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 175 grader cirka 40 minuter. Ta ut kakan och vänd den försiktigt på ett galler. Låt den svalna. Vispa samman philadelphiaosten med jordnötssmöret till en jämn massa. Tillsätt därefter flrosockret och vispa någon minut till. Bred toppingen över kakan. Strö slutligen över de finhackade jordnötterna.

Jordnötskaka

Foto: by Nadja for ”I Nadjas kök”

Recept: ur boken ”Sockerkakor”

6 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.