Allmänt

Jul underbara jul

Från alla möjliga håll så blir vi nu översköljda med allt som har med julen att göra.Och varje år så säger jag: Redan? Men om man kikar i almenackan så är det faktiskt bara 4 1/2 vecka kvar till första advent. Ruskigt vad tiden går fort, eller vad säger ni?

I flera bloggar så har jag sett att man har börjat baka med julsmaker men jag känner att det är lite för tidigt och låter mig istället frestas av alla vackra bilder än så länge. Jag kikar i både nya och gamla mattidningar, bak- och kokböcker för att se vad det är jag ska baka för gott i år. Jag lovar er att det kommer i alla fall ett nytt recept inför varje advent som jag kommer att provbaka och testa åt er. Jag ska även försöka propointsberäkna dem, så att ni Viktväktare kan se om ni också kan unna er en liten bit av det goda. Naturligtvis så kommer även några favoriter i repris.

På bilden ser ni tidningen jag fann idag: Matmagasinet Julspecial.

Print Friendly, PDF & Email

8 Comments

 • Nadja

  Maria, jag blir så glad när jag läser dina rader. Tack så mycket.Grattis till din viktminskning o lycka till även i fortsättningen. Själv får jag skärpa till mig ordentligt. Kram kram Nadja

 • Maria nilsson

  Har precis fått tips om din hemsida på ett viktväktar möte, vilken underbar sida ska prova massor av recept. Är med i viktväktarna sen början av september o gått ner 6.5 kg. Nu sitter din sida på mina favoriter. Nu ska här provas bountybollar.

 • Nadja

  Svar till Tiigerlilja:

  Dadlar är supergott och det vore inte dumt med sånt julgodis alls.

 • Tiigerlilja

  Jag ska vara innovativ och prova lite ”nyttigare” varianter av julgodis i år. Har läst en massa spännande recept som innehåller dadlar!

 • ≈Sanna≈

  Ja nu går det fasligt fort fram till advent och senare även jul. Hos mig är det dock Lucia som gäller nu och inte just själva julen (som man kanske ser när man går in på bloggen).
  Hoppas du får en härlig helg!

 • Cecilia

  Jag tycker att det är jättemysigt med jul, hela uppfartssträckan med mys till höger och vänster. Det är nästan lika mycket mys i hela den tiden som själva julen sen (nästan då :)), men jag känner som du, att det börjas lite väl tidigt. Jag känner mig nästan lite stressad 🙂
  Men så är det väl med tidiningar och liknande som har lång pressläggning och inte kommer ut så ofta: de behöver ligga före. Men min blogg har kort pressläggning och utkommer ofta (så att säga..) så jag håller lite till på julmyset. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.