Julbak,  WW Flex Smartpoints,  WW Propoints,  WW SmartPoints

Julens kanelstjärnor

Dessa glittrande vackra små kanelstjärnor passar fint på julens kakbord. Degen kan gott göras en dag i förväg och mår bara bra av att ligga kallt tills den ska kavlas ut. Kakorna förvaras med fördel i frysen, de tinar upp på ett nafs.

Kanelstjärnor

En sats kanelstjärnor (mellan 35-50 st):

Mördeg: 3 dl vetemjöl, 3 msk strösocker, 125 g smör, 1 tsk vaniljsocker, 1 äggula (spara äggvitan)

Garnering: 1 äggvita, 2 tsk malen kanel, 3 msk strösocker

Mät upp mjöl, socker, vaniljsocker och smör i en matberedare/maskin. Mixa kort och hastigt tills smöret fördelats. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt samman till en deg. Ställ degen i kylen och låt den vila kallt i minst 1 timme. Sätt ugnen på 200 grader.

Kanelstjärnor

Dela degen på hälften och ställ tillbaka den ena halvan i kylen. Kavla den andra halvan tunt på lätt mjölat bakbord. Mjöla även kaveln om så behövs. Ta ut stjärnor med mått och lägg kakorna på plåt med bakpapper. Vispa upp äggvitan. Blanda samman kanel och socker. Pensla kakorna med äggvita och strö över kanel- och sockerblandningen. Gör nu samma sak med den andra deghalvan.

Kanelstjärnor

Grädda i mitten av ugnen i cirka 5-8 minuter. Låt kakorna svalna på plåten. Förvara dem sedan i en tätslutande burk och gärna i frysen. Lycka till!

Viktväktarna:

  • WW Flex: Hela satsen har 85 smartpoints. Om du får mellan 35-50 kakor så är det 2 smartpoints per kaka.
  • Smartpoints: Hela satsen är 89 smartpoints. Och beroende på hur stort ditt stjärnmått är, så är en kakas smartpoints så här: om du får ut upp till 35 stycken små kanelstjärnor så är en kaka 3 smartpoints. Om du får mellan 36 och 50 stycken så är en kaka 2 smartpoints.
  • Propoints: Hela satsen är 54 propoints. Och beroende på hur stort ditt stjärnmått är, så är en kakas propoints ungefär så här: om du får ut upp till 35 stycken små kanelstjärnor så är en kaka 2 propoints. Om du får mellan 36 och 50 stycken så är en kaka 1 propoints.
Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.