Julbak, WW Flex Smartpoints, WW Propoints, WW SmartPoints

Julgröt!

Vad gott det var med lite julegröt på julaftonsmorgon. För er som köper färdiga tuber kan jag säga att det är hur lätt som helst att göra det själv…och självklart både nyttigare och godare. Jag hade en påse av Garant’s grötris hemma och av den blev det en himmelsk julgröt som vi alla njöt av på morgonen. Ha nu en fortsatt härlig jul!

Till 6 personer så behöver du detta:

2 1/2 dl grötris, 5 dl vatten, 2 msk smör, 1 tsk salt, 9 dl mellanmjölk, 2-3 mindre kanelstångar, 1 msk vaniljsocker, 1-1/2 msk strösocker, kanel och ev mer strösocker till servering

Gör så här:

Blanda ris, vatten, smör och salt i en större tjockbottnad kastrull. Låt koka på svag värme i cirka 10 minuter. Tillsätt sedan mjölk, kanelstång och socker. Blanda ihop och låt gröten nu koka på mycket svag värme i cirka 40 minuter. Rör om lite då och då. Om du tycker att gröten är för tjock så är det bara att späda med lite mera mjölk. Strö på lite kanel och strösocker vid serveringen.

Viktväktarna: 

 • WW Flex Smartpoints: totalt är det 57 smartpoints med laktosfri mellanmjölk. Dela det med antalet portioner som serveras. Tex: 57 delat med 6 portioner = 9 smartpoints.
 • Tidigare ViktVäktarprogram: 
 • Smartpoints: Totalt 57 propoints. Dela det med antalet portioner som serveras. Här tex. 6 portioner: 57/6= 9
 • Propoints: Totalt 39 propoints. Dela det med antalet portioner som serveras. Här tex 6 portioner: 39/6 = 6

 

Print Friendly, PDF & Email

4 Comments

 • Katarina

  2011/12/25

  Julgröt är så gott!!

 • Så gott, gjorde också gröt dagen innan julafton, hade tänk räcka även till Ris ala maltan, men så blev det inte 🙂 så till den fick det bli färdigköpt gröt då jag inte hann koka ny

 • Melita Sara Muladbic

  2011/12/26

  Gröt med kanel på är det godaste jag vet med till frukost!

 • sandra

  2011/12/26

  härlig blogg du har 😀

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.