Kaka med rårivna äpplen och kokos

 

Nu är det härliga äppeltider och har man tur så har man eller kanske känner någon som har äppelträd där hemma. Det finns så mycket man kan göra med äpplen så som mos, saft eller underbara kakor. Vi alla har nog någon favoritäppelkaka men jag gillar att provbaka nya för vem vet om man inte hittar någon ny favorit. Denna kaka kanske inte toppar favoritlistan men det är absolut god och blev uppäten väldigt fort här hemma. Kakan har en svag ton av kokos.

Detta behöver du till en rund kaka:

Botten: 150 g kallt smör, 3 dl vetemjöl, 1 tsk vaniljsocker, 2 msk kallt vatten

Fyllning: 100 g smör, 2 dl socker, 2 ägg, 1 1/2 dl kokos, 1 tsk vaniljsocker, 4-5 äpplen

Gör så här:

Blanda samman degen i en matberedare eller för hand. Kavla eller tryck ut pajdegen i en form med avtagbar botten. Nagga degen och låt den vila i kylskåp i minst 30 minuter. Rör smör och socker poröst, tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Riv äpplena och blanda ner dem i smeten och likaså kokosen och vaniljsockret. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i 225 grader i cirka 30 minuter. Passa kakan de sista 5-10 minuterna och täck över om så behövs så att den inte får så mycket färg som min kaka fick. Servera gärna kakan med god vaniljsås.

ViktVäktarna

  • WW Points: totalt har kakan 190 points, dela det med antalet bitar du skär upp

6 kommentarer

  • Tina

    Tur du inte la ut hur många points det är i dessa underverk! Kan känna doften ända hit.

     
  • Loulas Kök

    Visst är det gott med äppelpaj! Gjorde säsongens första i går men vi fick leta efter mogna äpplen..så det blev inte så mycket äpplen men desto mer pajdeg…MUMS!
    Vad fint du har här på bloggen, ser att du ändrat headern. Hoppas du får en härlig höst
    Kram Louise

     

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.