Kalkonpizza med purjo och paprika

Till Trettondagen så tillagade jag en 4 kilogram tung Kalkon och naturligtvis blev det en hel del kvar. Och för att ta vara på resterna så gjorde jag Kalkonpizza. Själva köttet smakar inte så mycket så det går bra att krydda det med något om du vill. Annars så ger paprikan, purjolöken och tacosåsen smak åt pizzan. Receptet går att dubblera om man är en större familj.

Kalkonpizza med taco, paprika och purjolök - smartpoints - wwsmartpoints - vvsmartpoints - viktväktarna

Till en plåt (6 bitar) så behöver du:

Deg: 25 g jäst, 1 1/2 dl ljummet vatten, 1/2 tsk salt, 3 msk rapsolja, ca 4 1/2 dl mjöl

Tomatsås: 2 dl tacosås

Fyllning: 250 gram tillagat kalkonkött utan skinn, 1 röd paprika, 1 bit purjolök (gärna gröna delen), 100 gram riven ost (17%), oregano

Gör så här:

Blanda ihop ingredienserna till degen och låt den jäsa till dubbel storlek, ca 30-40 minuter. Sätt under tiden ugnen på 250 grader. Skär under tiden kalkonköttet i mindre bitar, strimla paprikan och purjolöken. Riv osten om det behövs.

Kalkonpizza med taco, paprika och purjolök - smartpoints - wwsmartpoints - vvsmartpoints - viktväktarna

Smörj en plåt med lite olja och tryck ut degen på plåten. Det går lättare om du blöter händerna lite. Fördela tacosåsen, kalkonköttet, paprikan, purjolöken och osten. Strö över lite torkad oregano.

Kalkonpizza med taco, paprika och purjolök - smartpoints - wwsmartpoints - vvsmartpoints - viktväktarna

Grädda i nedre delen av ugnen. Pizzan ska gräddas underifrån som i en riktig pizzaugn. Grädda i cirka 10-12 minuter tills den får fin färg. Låt pizzan svalna i någon minut innan den skärs upp. Glöm inte att servera sallad till. Smaklig måltid!

Smartpoints: hela plåten är 53 smartpoints och delar du den i 6 bitar så blir en bit 9 smartpoints. Bara pizzadegen är 38 sp för en plåt, vid 6 bitar blir en bit 6 sp plus valfri topping.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *