Kålsoppa med köttfärs

Här kommer en smakfull höstlig kålsoppa med lite köttfärs i. Den är väldigt mager och faktiskt rätt så mättande. Servera gärna med en god brödbit till.

Det här behövs till 4 portioner:

4 salladslökar eller 1 mindre purjolök, 2 morot, 200 g skuren/riven vitkål, 300 g 10 % nötfärs, 2 msk tomatpuré, salt, peppar, 1 msk margarin, 1 liter vatten, 1 grönsaksbuljongtärning

Gör så här:

Skär salladslöken/purjolöken i mindre bitar. Fräs löken tillsammans med färsen i eventuellt lite margarin. Skala och skiva morötterna. Riv eller skär vitkålen i bitar. Blanda i både morötterna och vitkålen i färsen när den fräst färdigt. Blanda i tomatpurén och häll på vattnet. Blanda väl. Lägg i buljongtärningen och salta och peppra. Låt koka i cirka 15 minuter tills morötterna och vitkålen har mjuknat lite. Låt det gärna ha kvar lite tuggmotstånd. Smaka av och krydda eventuellt lite mera. Hoppas det smakar!

Viktväktarna

Smartpoints: 5 smartpoints per portion

Propoints: 4 propoints per portion.

Print Friendly, PDF & Email

6 thoughts on “Kålsoppa med köttfärs

  1. Gott och enkelt! Ett hett tips: jag la till en halv tesked sambal oelek också i som smakhöjare då det kändes som den saknade nått, och det gjorde susen! men smaken är som baken!

  2. Micke: Visst kan man ha sambal oelek som smaksättare eller några drobbar tabasco kanske, det vill säga om man vill ha det lite starkare. Jättebra tips!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *