Kanel- och Sirapskaka

Kanel är en av de kryddor som jag älskar att använda i bakverk, allt från kanelbullar till äppelkaka. Då Aromia har en Kanel-tema just nu, trollade jag fram ett till recept med denna underbara krydda i. Sirapen gör kakan mjuk och saftig. Mitt ströbröd var slut så jag använde kokos till att bröa formen och den gav kakan en liten extra touch.

Kanel- och Sirapskaka

Detta behöver du till en kaka:

4 ägg, 2 dl strösocker, 2 1/2 tsk bakpulver, 2 tsk mald  kanel, 3 1/2 dl vetemjöl, 150 g smält smör, 1 1/4 dl vatten, 1 dl ljus sirap, 1/2 dl flagad mandel

Gör så här:

Vispa ägg och socker tjockt och pösigt i flera minuter. Tillsätt bakpulver, kanel och mjöl. Smält smöret och koka upp det med vattnet. Häll den varma vätskan i smeten och tillsätt sirapen. Häll smeten i en smord, bröad 1 1/2 liters form. Strö flagad mandel och grädda i 175 graders ugnsvärme (nedre delen av ugnen) i cirka 45 minuter.

Kanel- och Sirapskaka

Kakan är full av höstsmaker så den passar mycket bra på kakfatet just nu. Välkomna hösten med denna goa kaka!

 
bloglovin

10 thoughts on “Kanel- och Sirapskaka

  1. Kanel är verkligen jättegott ! Åh vilka dofter som måste spridit sig, den kakan såg oerhört god ut, kan bara tänka mig hur smaskig den var med en kopp kaffe 🙂

  2. Kanel är verkligen en av de godaste kryddorna! Själv har jag det på gröten, till fil, i bakverk och det är också gott med lite kanel i ett glas med varm mjölk 🙂 Till helgen får jag gäster, blir nog att bjuda på denna kanel- och sirapskaka, tack för inspirationen!

  3. Åh jösses så gott. Den ser otroligt saftig och smarrig ut. Den måste jag testa, kanske skulle ta och bjuda på en sådan på fredagsfika. Gu så gott 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *