Små kakor

Kanelhavrekakor

Jag har ätit och provat kakor i alla dess slag och vissa är okej, vissa gillar man bara inte och vissa är helt suveräna. Dessa Kanelhavrekakor tillhörde den senaste varianten och jag rekommenderar dem verkligen. De är försvinnande goda och man har svårt att sluta äta dem, det blir lätt ”en till…och så bara en till”. Dessutom går det attans fort att göra dem!

Propoints: totalt enligt receptet nedan så är det 66 propoints. Vid 25 lite större kakor så blir en kaka 3 propoints, vid cirka 27-30 stycken mindre kakor så är en kaka 2 propoints.

Kanelhavrekakor

Till cirka 25 stycken kakor behöver du:

3 dl havregryn, 1 1/2 dl vetemjöl, 1 1/2 dl strösocker, 1 tsk bikarbonat, 1-2 tsk kanel, 150 g rumsvarmt smör

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt smöret och rör samman till en deg. Forma till små kulor och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Lägg dem en bit ifrån varandra då de flyter ut under gräddningen. Platta till dem något. Grädda dem mitt i ugnen 15-20 minuter, håll koll på kakorna de sista minuterna så att de inte får för mycket färg och blir brända.

Print Friendly, PDF & Email

5 Comments

  • mmm mums, snabbt OCH gott är en livsfarlig kombination!

  • Pernilla

    2009/05/21

    åååh, kanel som är så gott också (utom i bullar)! jag kan tänka mig att de går åt fort, går det bra att dubbla receptet?

  • Nadja

    2009/05/22

    Hej Pernilla,
    Jag tror säkert det går att dubbla receptet utan problem.

    Nadja

  • Stenskivor

    2009/06/02

    Låter gott, måste testa dessa!
    Tackar.

  • Pingback: Fler än sju sorters kakor « söta saker

Kommentera