Kanelkaka i långpanna

Gillar du kanel? Här kommer en jättegod kaka som smakar mycket kanel och har ett täcke av havreströssel. Att den bakas i långpanna är inte så dumt heller för då får man extra många bitar *smile* . Trevlig helg till er alla!

Propoints: hela satsen är 183 propoints. Dela det sedan med antal bitar, typ vid 30 bitar är en bit 6 propoints.

Kanelkaka

Detta behöver du till en större långpanna:

Kaksmet: 2 ägg, 100 g smält smör, 4 tsk bakpulver, 3 dl socker, 3 dl mellanmjölk, 4 tsk vaniljsocker, 9 dl vetemjöl

Strössel: 200 g smör/margarin, 3 dl havregryn, 2 dl socker, 6 tsk kanel

Ugn: 175 grader

Gör så här:

Vispa ägg och socker riktigt fint och poröst. Blanda ihop de torra ingredienserna till smeten och  blanda sedan dem med äggsmeten och det smälta smöret. Häll smeten i en smörad och mjölad långpanna. Gör strösslet genom att lägga alla ingredienser i en kastrull och rör om tills smöret har smält och allt har blandats väl. Strösslet läggs på den den ogräddade kakan. Grädda sedan kakan mitt i ugnen tills den känns torr med en sticka, cirka 15-25 minuter, beroende på ugn.

Tips! Om du lägger till tunt skivade äpplen så får du en god äppelkaka istället.

Print Friendly, PDF & Email

6 thoughts on “Kanelkaka i långpanna

  1. Jag brukar göra en liknande fast med kakao istället för kanel och den tycker jag är grymt god!

    Svar från Nadja:

    Tack för tipset, det ska jag komma ihåg.

  2. Åh den där kakan är jättegod, det är nog samma recept som till den jag brukar göra som farmor alltid bakade när jag var liten! Men hon har döpt den till ”Sommarkaka”! Supersmarig, helst nyuttagen ur frysen!

  3. Du har en fantastiskt fin blogg, fina bilder och inspirerande recept! Denna kaka ska vi definitivt baka, ser underbart god ut 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *