Kardemumma

Vad ska man välja egentligen, hela kardemummafrön eller malen på burk? Ni har säkert läst eller hört att om man väljer att att använda hela kardemummafrön och om man maler dem själv så får man en mycket mer starkare och fräschare smak av kardemummam och det stämmer. Men det är lite tidskrävande att skala kardemummakapslarna och rensa för att få fröna och sedan mala dem i en mortel, så frågan är egentligen om det är värt det. Själv har jag provat på både det ena och det andra. Jag har en burk med kardemummakärnor och jag har en burk köpt malen kardemumma och tiden får avgöra vilket det blir att jag använder, båda duger gott tycker jag.

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Kardemumma

  1. Jag har också funderat på det där, men det verkar ganska jobbigt att stå och mortla sig svettig. Kardemumma var en välanvänd ingrediens i maten jag åt i Indien, till och med i mangopurén hälldes det i kardemumma. Och lite chili. Mangon var helt underbar i Indien, men nog blev man magsjuk allt. Och det är jag fortfarande…;-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *