Kardemummakaka med björnbär, vit choklad och mandel

Jag hade lite frysta björnbär kvar i frysen så här kommer ett lättbakat långpannerecept. Kakan doftar kardemumma, har syrliga björnbär och ett härligt krispigt täcke av mandel och vit choklad. Björnbären kan bytas ut mot hallon om man har det.

Kardemummakaka med björnbär, vit choklad och mandel

Detta behöver du till en långpanna (ca 30 x 40 cm):

200 g smör, 2 stora ägg, 3 dl strösocker, 8 dl vetemjöl, 4 tsk bakpulver, 1 msk finstött kardemumma, 4 dl mjölk, 300 g frysta björnbär/hallon, 100 g vit choklad, 1 dl sötmandel

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner smöret.  Blanda vetemjöl, bakpulver och stött kardemumma och rör ner det i smeten. Tillsätt mjölken och rör till en jämn smet. Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna (ca 30 x 40 cm). Strö över bären. Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 minuter tills kakan börjar få färg. Hacka chokladen och mandeln och strö över den. Fortsätt grädda i cirka ytterligare 5 minuter tills mandeln och chokladen får färg utan att bli brända. Prova med sticka om kakan känns torr.

Kardemummakaka med björnbär, vit choklad och mandel

Att baka i långpanna är hur lätt som helst och kakan räcker dessutom till många, en fördel när man ska ha många gäster eller har ont om tid. Detta recept finner ni även i Aromias senaste nyhetsbrev.

bloglovin

5 thoughts on “Kardemummakaka med björnbär, vit choklad och mandel

  1. mmmm, björnbär är nog det godaste bäret och choklad är ju alltid gott. Måste komma ihåg att test baka den

  2. Hej! Har väldigt nyligen börjat följa din trevliga blogg och även skaffat min egen. Så därför tänkte jag promota min blogg lite här och samtidigt mitt senaste (väldigt korta) inlägg som handlar om melodifestivalen. Kolla gärna in det allihopa och rösta på nummer 037 av melodifestivalens webjokrar: http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=118235 . Ses i cyberspace =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *