Kött

Kasslergratäng med broccoli och tomater

 

Åh, detta var så gott! Tänk dig en god gratäng med lite kassler, potatis, broccoli och tomat med smak av oregano, typ lite pizza. Kanongod blandning. Att förkoka potatisen är ett bra sätt att minska på tiden i ugnen. Glöm inte servera gratängen med mer grönsaker eller sallad. Gör gärna en större sats och ha det som matlåda dagen efter.

Till 4 portioner behöver du: 

400 gram potatis

1 stånd broccoli

1 gul lök

1 bit purjolök (gärna gröna delen)

1-2 vitlöksklyftor

150 gram cocctailtomater

500 gram kassler

2 tsk rapsolja

2 ½ dl matgrädde laktosfri 10 %

1 dl mellanmjölk laktosfri

4 msk riven ost 12 %

oregano

svartpeppar

salt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och skiva potatisen i tunna skivor. Koka i lättsaltat vatten tills potatisen är lagom mjuk
  3. Dela broccolin i små buketter. Skala och hacka lök, vitlök och purjolök.
  4. Dela tomaterna och strimla kasslern.
  5. Hetta upp oljan i en större stekpanna och fräs alla grönsaker och kassler i några minuter.
  6. Till sätt grädde och mjölk i stekpannan och låt det puttra en stund.
  7. Krydda med lite salt ( salta försiktigt då kassler kan släppa sälta), svartpeppar och oregano efter smak.
  8. Blanda i den kokta potatisen.
  9. Häll över allt i en ugnsfast form och strö över osten.
  10. Gratinera i mitt i ugnen i cirka 15 minuter.
  11. Servera gratängen med sallad och andra grönsaker.

Viktväktarna

  • WW Flex Smartpoints: 8 smartpoints per portion

 

Print Friendly, PDF & Email

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.