Ägg, Frukost/Brunch, WW Flex, WW Propoints, WW SmartPoints

Kesoäggröra

Denna äggröra blev gjort när jag rensade kylskåpet sist. Jag var sugen på ägg och passade även på att ta vara på lite rester. Att blanda keso med ägg är gott och den får en speciell smak när det steks upp. Kokt potatis kan man gott utesluta om man vill. Perfekt lunch / brunch mat!

Kesoäggröra

Till 2 portioner behöver du:

6 stycken ägg (duoval), 8 skivor rökt skinka, 2 dl keso (mini), 2 kokta potatisar, 1/2 röd paprika, 1 msk matolja, salt, peppar

Gör så här:

Värm upp oljan i en stekpanna. Tärna paprika (små tärningar), skinkan och den kokta potatisen. Lägg allt i pannan och låt fräsa en stund. Rör om, salta och peppra.

Kesoäggröra

Vispa upp äggen tillsammans med 1 dl vatten. Häll sedan även i keso och vispa upp. Häll det över fräset i pannan.

Kesoäggröra

Rör om tills äggröran har stelnat. Smaka av med eventuellt mer salt och peppar. Servera det tillsammans med lite fräsch sallad och gurka.

TIPS: Fyll på med mera grönsaker så som till exempel purjolök, brytbönor, majs eller grön paprika.

Viktväktarna

  • WWFlex:  7 smartpoints per portion enligt receptet ovan
  • Smartpoints: 13 smartpoints med kokt potatis och 11 smartpoints utan. Minskar man på matfettet till 1 tsk samt utan potatis så är äggröran 9 smartpoints.
  • Propoints: Rätten är 11 propoints med kokt potatis och 10 propoints utan. Jag har räknat duoval på äggen.
Print Friendly, PDF & Email

One Comments

  • susanne

    2013/10/29

    De här måste jag bara testa! 🙂

Kommentera