Matbröd, WW Flex Smartpoints, WW Propoints, WW SmartPoints

Kesoflätor

Bakvecka här på bloggen! Detta är ett gott och lättbakat bröd till vårens och sommarens alla sallader, picknickar och kanske även soppor. I degen så finns det keso, som gör brödet extra saftig och god. Keson smälter försvinner dock under gräddningen. Garneringen kan varieras i det oändliga. På bilderna så ser ni bland annat både melonkärnor, blåa vallmofrön och sesamfrön. Ta det du har hemma eller gillar mest, det blir alltid godast så.

Till två stycken flätor behöver du:

25 g jäst, 3 dl fingervarmt vatten, 250 g keso/cottage cheese 1,5%, 1 tsk salt, 1 msk honung, 2 msk olja, 10 dl vetemjöl, 1 ägg till pensling + valfria frön till garnering

Gör så här:

Smula jästen i en skål och tillsätt vattnet. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt keso, salt, honung och olja och arbeta in vetemjölet tills degen är smidig. Låt jäsa övertäckt i 45 till 1 timme, det ska bli dubbel storlek.

Ta upp degen och dela den i 2 bitar. Dela varje bit i ytterligare 3 delar och rulla dem i längder. Fläta ihop till en fläta och lägg den på en plåt, klädd i bakplåtspapper. Gör likadant med den andra biten. Låt det jäsa ytterligare i 45 minuter. Sätt under tiden ugnen på 225 grader.

Vispa upp ägget. Pensla brödet med ägget och strö på med valfria frön efter tycke och smak. Grädda i 225 grader i cirka 20-25 minuter beroende på ugn.

Låt brödet svalna lite innan du skär upp det i skivor och njuter! Ett tips

Viktväktare:

  • WW Flex Smartpoints: hela satsen har 77 smartpoints (för båda limportna och utan frön inräknat. Det blir 39 smartpoints per limpa. Om man skär varje limpa i 12-15 bitar så är varje skiva 3 smartpoints, skär du i 10 bitar så är det 4 smartpoints per skiva.
  • Smartpoints: hela satsen har 77 smartpoints (för båda bröden och utan frön inräknat)
  • Propoints: hela satsen är 70 pp om man använder mini keso, dela det sedan med antal skivor. Lägg till propoints till frön.
Print Friendly, PDF & Email

4 Comments

  • Nadja

    2012/05/06

    Thank you so much!

  • MelEl

    2012/05/06

    Homemade bread is so good, they look really nice.

  • Nadja

    2012/05/06

    Tack så mycket Katarina, de är mycket enkla att göra. / Nadja

  • Katarina

    2012/05/06

    Så vackra bröd!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.