Sallader

Kikärtssallad med smak av Mellanöstern

En härlig smakfull sallad med en salig blandning av olika grönsaker, kikärter och vackra röda kidneybönor. När jag gjorde denna sallad så var jag ute efter att göra en mättande men god sallad. Det slutade med att den fick en touch av Mellanöstern, jag kryddade den med Sumak. Den finns att köpa genom Kryddlandet.

DSC01368

Jag hade i:

en liten burk röda kidneybönor, en liten burk kikärter, 1/2 dl majs, 1/2 gul lök, 1/2 gurka, 1/2 ask körsbärstomater, 1 tsk sumak, 4 klyftor apelsin, salt, lite hackade cashewnötter att strö över

Gör så här:

Skölj kikärter och kidneybönorna ordentligt. Skala kikärterna (dom har en hinna som faller av). Skär gurka, körsbärstomater, apelsin och gul lök i lagom stora bitar och blandade ihop med resten. Smaksätt med sumak, salt och kanske ev lite peppar. Salladen är god att äta som den är om du vill ha den vegetarisk, med till exempel en bit bröd.

Print Friendly, PDF & Email

One Comments

  • kardemummagumma

    2009/01/18

    Ser att vi hade samma sak i minnet idag då vi lagade mat! 🙂 Använde också lite sumak i turkisk bondsallad! 😀

Kommentera