Choklad, Efterrätter, Muffins

Kladdiga Chokladmuffins

 Härligt kladdiga är dessa chokladmuffins och de är verkligen en återkommande favorit här hemma. Denna gång så lyxade jag till dem med en liten oas av vit choklad och kristallströssel från Toja Import. När man gräddar dessa så blir det stora och fina, men de sjunker sen ihop och bildar en liten grop i mitten, men misströsta inte för det. Fyll dem med något gott: smält vit choklad, chokladmousse, goda färska hallon eller varför inte bara en klick grädde.  

Kladdiga chokladmuffins

Du behöver detta till cirka 15 stycker normalstora muffins:

100 g smör eller margarin, 2 ägg, 2 1/2 dl socker, 1 1/2 tsk vaniljsocker, 1 krm salt, 4 msk kakao, 2 dl vetemjöl, 1/2 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader C. Ställ veckade papperformar på en plåt eller muffinsbleck. Smält matfettet och låt den svalna något.

DSC03698

Vispa ägg och socker pösigt. ( Jag bara älskar min Kenwood Patissier! Man kan riktigt se hur fin, krämig och porös ägg- och sockersmeten är – den är helt suverän!).  Blanda de torra ingredienserna för sig i en bunke. Se till att kakaon inte lämnar några klumpar. Tillsätt sedan detta i äggsmeten och till sist även matfettet. 

Kladdiga chokladmuffins

Fördela smeten i formarna. Fyll dem inte till mer än 3/4. Grädda dem mitt i ugnen i cirka 10 minuter så blir de kladdiga och supergoa!

Strössel från Toja Import

Muffinsarna är goda att äta som de är, men vill du lyxa till dem så smält 100 g vit choklad över vattbad. När mufinsarna har svalnat kan du fylla dem med den smälta chokladen och dekorera med lite rosa kristallströssel (här från Toja Import). Du hittar dem bland bakprodukterna i affären.

Print Friendly, PDF & Email

11 Comments

  • Filibabba

    2009/04/13

    åh vad gott det ser ut! =)

  • Skogshuset

    2009/04/13

    Smarrigt värre och söta formar! Det är så roligt med lite färg i köket:-)

  • Kalasgott

    2009/04/13

    Men gud vilka goda och fina muffins du bakat! Ser otroligt läskande ut… smaskens!

  • Jessica

    2009/04/14

    Haha, jag bakade också kladdiga chokladmuffins igår, fast jag hade en chokladsmet i mina gropar =).

    Har också en Kenwood och jag är verkligen så nöjd med den, dock har en ”tråd” ifrån vispen släppt ifrån en fästet, som tur är går den att trycka tillbaka så den går att använda och det är säkert inte så svårt att svetsa den.

    Formarna är jättesöta.

  • Lena Svensson

    2009/04/14

    Ska lägga ut receptet så snart jag hinner, men det är inget särskilt. Visst är det underbart med en assistent som är så bra, jag har en kitchen aid och den funkar till allt, en fröjd att baka då. Ha en go dag
    Kram Lena

  • kardemummagumma

    2009/04/14

    oj hjälp va gott det där såg ut! Visste inte att Toja hade sånt snyggt strössel.. perfekt ju! Måste inhandlas…

  • Sandra drömkaka

    2009/04/14

    Lät & såg verkligen hur gott som helst, mums älskar kladdiga kakor med fyllning! 🙂

  • Birgitta Regander

    2009/04/15

    Vilka läckra muffins i fina formar och fint pyntade. Smakar nog smaksens också! Tack för ännu ett muffins tips, mandelgömmorna blev kanon!!!:)
    KRAM
    Birran

  • åsa - hello sugar!

    2009/04/16

    mmm, muffinsen såg jättegoda ut! och jag blev väldans intresserad av ditt fina strössel… ska se om jag hittar det i affären! 🙂

  • Daniel

    2009/04/17

    Fina muffins Nadja!

    Vad skulle vi göra utan våra bakmaskiner? Jag fick min i Julklapp och jag fattar inte hur jag klarade mig utan förrut, det är en helt annan värld som öppnade sig. Ha en förträfflig helg Mvh Den bloggande konditorn Daniel

  • Unga Morsan

    2009/04/17

    Vilka sötnosar till muffins du har gjort! Låter ju supergoda också.. Väldigt gulligt strössel! Vet inte om jag skulle få användning av det så mycket ifall jag hade det dock.. 🙂

Kommentera