Kladdiga Chokladmuffins

 Härligt kladdiga är dessa chokladmuffins och de är verkligen en återkommande favorit här hemma. Denna gång så lyxade jag till dem med en liten oas av vit choklad och kristallströssel från Toja Import. När man gräddar dessa så blir det stora och fina, men de sjunker sen ihop och bildar en liten grop i mitten, men misströsta inte för det. Fyll dem med något gott: smält vit choklad, chokladmousse, goda färska hallon eller varför inte bara en klick grädde.  

Kladdiga chokladmuffins

Du behöver detta till cirka 15 stycker normalstora muffins:

100 g smör eller margarin, 2 ägg, 2 1/2 dl socker, 1 1/2 tsk vaniljsocker, 1 krm salt, 4 msk kakao, 2 dl vetemjöl, 1/2 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader C. Ställ veckade papperformar på en plåt eller muffinsbleck. Smält matfettet och låt den svalna något.

DSC03698

Vispa ägg och socker pösigt. ( Jag bara älskar min Kenwood Patissier! Man kan riktigt se hur fin, krämig och porös ägg- och sockersmeten är – den är helt suverän!).  Blanda de torra ingredienserna för sig i en bunke. Se till att kakaon inte lämnar några klumpar. Tillsätt sedan detta i äggsmeten och till sist även matfettet. 

Kladdiga chokladmuffins

Fördela smeten i formarna. Fyll dem inte till mer än 3/4. Grädda dem mitt i ugnen i cirka 10 minuter så blir de kladdiga och supergoa!

Strössel från Toja Import

Muffinsarna är goda att äta som de är, men vill du lyxa till dem så smält 100 g vit choklad över vattbad. När mufinsarna har svalnat kan du fylla dem med den smälta chokladen och dekorera med lite rosa kristallströssel (här från Toja Import). Du hittar dem bland bakprodukterna i affären.

11 thoughts on “Kladdiga Chokladmuffins

  1. Haha, jag bakade också kladdiga chokladmuffins igår, fast jag hade en chokladsmet i mina gropar =).

    Har också en Kenwood och jag är verkligen så nöjd med den, dock har en ”tråd” ifrån vispen släppt ifrån en fästet, som tur är går den att trycka tillbaka så den går att använda och det är säkert inte så svårt att svetsa den.

    Formarna är jättesöta.

  2. Ska lägga ut receptet så snart jag hinner, men det är inget särskilt. Visst är det underbart med en assistent som är så bra, jag har en kitchen aid och den funkar till allt, en fröjd att baka då. Ha en go dag
    Kram Lena

  3. Vilka läckra muffins i fina formar och fint pyntade. Smakar nog smaksens också! Tack för ännu ett muffins tips, mandelgömmorna blev kanon!!!:)
    KRAM
    Birran

  4. Fina muffins Nadja!

    Vad skulle vi göra utan våra bakmaskiner? Jag fick min i Julklapp och jag fattar inte hur jag klarade mig utan förrut, det är en helt annan värld som öppnade sig. Ha en förträfflig helg Mvh Den bloggande konditorn Daniel

  5. Vilka sötnosar till muffins du har gjort! Låter ju supergoda också.. Väldigt gulligt strössel! Vet inte om jag skulle få användning av det så mycket ifall jag hade det dock.. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *